$

Dolar

46,4993

Euro

52,7929

£

Sterlin

61,2492

Frank

57,2370

Gram Altın

6.035,8800

Bitcoin

2.846.540

$

Dolar

46,4993

Euro

52,7929

£

Sterlin

61,2492

Frank

57,2370

Gram Altın

6.035,8800

Bitcoin

2.846.540

Dünya

Netanyahu hükümeti dağılıyor mu? Rejim bakanı tehdit etti

İsrail'de sular durulmuyor. Ateşkesi, Hamas'a yenilgi olarak kabul eden İşgalci rejim bakanı Netanyahu'yu hükümeti yıkmakla tehdit etti.

10.10.2025 - 10:39
Dursun Ali Bulut
Netanyahu hükümeti dağılıyor mu? Rejim bakanı tehdit etti
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail'de beş bakan ve Otzma Yehudit partisi Hamas ile yapılan anlaşmaya red oyu verirken aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyehu'yu hükümeti bozmakla tehdit etti. Ben Gvir, Hamas'ın tasfiye edilmemesi halinde Otzma Yehudit'in "hükümeti düşüreceği"ni söylerken aşırı sağcı liderlerden Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Dini Siyonizm partisi de anlaşmaya karşı çıktı.

“HAMAS'IN GAZZE'DEKİ YÖNETİMİ DEVAM EDERSE HÜKÜMETTE YER ALMAYIZ”

Netenyahu'yu hükümeti bozmakla tehdit eden aşırı sağcı Ben Gvir yaptığı açıklamada, "Tüm rehinelerin evlerine dönecek olmasından dolayı kalplerimiz sevinç, mutluluk ve heyecanla dolu. Ancak bu sevincin yanı sıra, bedel sorusunu da hiçbir koşulda göz ardı etmemeliyiz: Cezaevlerinden salıverilmesi beklenen 250 kişi var" ifadelerini kullandı. Ben Gvir, "Hamas'ın Gazze'deki yönetiminin devam etmesine izin veren bir hükümette yer almayacağını" yineledi.

BEN GVİR VE SMOTRİCH ÇEKİLİRSE ERKEN SEÇİM OLUR

Netanyahu'nun bunun olmayacağı konusunda kendisine güvence verdiğini idda eden Ben Gvir, "Eğer Hamas yönetimi ortadan kaldırılmazsa ya da bize sadece ortadan kaldırıldığı söylenirken gerçekte başka bir kisve altında varlığını sürdürmeye devam ederse Otzma Yehudit hükümeti düşürecektir." tehdidinde bulundu.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Smotrich'in 60 sandalyeli mevcut hükümetten ayrılmaları halinde, 120 sandalyeli Knesset'te hükümetin sadece 47 sandalyesi kalacak. Bu durumun Netenyahu hükümetini erken seçime götürüleceği konuşuluyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın