Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Netanyahu Gazze'yi Tümüyle İşgal Etmeye Hazırlanıyor: 'Karar Verildi'

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin tamamına askeri operasyon düzenlenmesini onayladı. Rehinelerin bulunduğu bölgeler de dahil olmak üzere tam kapsamlı işgal planı gündemde. Hamas'tan ise meydan okuyan yanıt geldi.

4 Ay Önce Güncellendi

2025-08-05 22:52:19

Netanyahu Gazze'yi Tümüyle İşgal Etmeye Hazırlanıyor: 'Karar Verildi'

Timeturk Dış Haberler Servisi - Meltem Suat

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'nin tamamında askeri operasyonlara onay verdiği bildirildi. İsrail basınına göre Netanyahu'nun kararıyla, rehinelerin tutulduğu bölgeler de dahil olmak üzere tüm Gazze'nin askeri işgali planlanıyor. Channel 12'ye konuşan üst düzey bir yetkili, 'Karar verildi. Hamas rehineleri ancak tam teslimiyet karşılığında serbest bırakır. Biz teslim olmayacağız. Eğer şimdi harekete geçmezsek rehineler açlıktan ölecek ve Gazze Hamas'ın kontrolünde kalacak' dedi.

Netanyahu'nun savaş kabinesi salı günü toplanarak bir sonraki adımları değerlendirecek. ABD ve uluslararası toplumdan gelen insani yardım çağrılarına rağmen Netanyahu, Hamas'ın yok edilmesi ve rehinelerin kurtarılması hedeflerinden geri adım atmıyor. Pazartesi günü Gazze'de düzenlenen saldırılarda en az 74 Filistinli hayatını kaybetti. Bunların 36'sı yardım almaya çalışan sivillerdi.

Hamas ise söz konusu işgal planlarına 'değersiz ve tekrar eden tehditler' diyerek tepki gösterdi. Grup, bu tehditlerin kararlarını etkilemeyeceğini belirtti. Doha'da süren ateşkes ve rehine anlaşması müzakerelerinde Hamas, insani yardımın artırılmasını şart koşuyor. Grup ayrıca, hafta sonu yayınladığı videolarla rehinelerin kötü koşullar altında tutulduğunu ve açlık çektiğini iddia etti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin rehinelere doğrudan yardım ulaştırma çabalarına rağmen Hamas, yardımların rehinelere ulaşması için İsrail'in insani koridorları kalıcı olarak açması ve yardım dağıtımı sırasında hava saldırılarını durdurması şartını koştu.

Bu gelişmeler ışığında Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik tam kapsamlı işgal kararı alması, hem bölgede hem de uluslararası kamuoyunda tansiyonu daha da yükseltecek gibi görünüyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara