$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.744.188

$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.744.188

Dünya

Netanyahu'dan İngiltere'ye Hizbullah teşekkürü

İngiltere'nin Hizbullah'ın siyasi kanadını terör örgütü listesine almasının ardından Siyonist İsrail'in Başbakanı Netanyahu İngiltere'ye teşekkür etti.

04.03.2019 - 07:45
duyguyildirim
Netanyahu'dan İngiltere'ye Hizbullah teşekkürü
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu ile İngiltere Başbakanı Theresa May telefon görüşmesi yaptı.

Açıklamada Netanyahu'nun, İngiltere Başbakanı May'e Hizbullah'ı terör listesine aldığından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

İngiltere'nin antisemitizme karşı sert tavrından dolayı May'i takdir eden Netanyahu'nun, Hizbullah'ın terör listesine alınması ile ayrıca, "Umarım ki başka ülkeler de bu adımı takip eder." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

İngiliz İçişleri Bakanlığı, 25 Şubat'ta Lübnan Hizbullahı'nı, siyasi kanadı dahil terör örgütleri listesine aldığını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah'ın terör listesine alındığı bildirilmişti.

Değişikliğin 1 Mart'ta yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada, kararın parlamentonun onayına tabi olacağı ifade edilmişti.

İngiltere daha önce Hizbullah'ın sadece askeri kanadını terör listesine almıştı.

HİZBULLAH'TAN TEPKİ

Lübnan Hizbullahı, siyasi kanadın İngiltere tarafından terör örgütleri listesine almasını "ABD'ye alçakça bir itaat" olarak tanımlamıştı.

İngiltere'nin kararının ardından Hizbullah tarafından yapılan ilk yazılı açıklamada, "Terörü kucaklayan, finanse eden ve destekleyen hiçbir ülkenin bir partiyi veya direniş hareketini terörle suçlamaya hakkı yoktur." ifadesi kullanılmıştı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın