Dolar

32,2964

Euro

34,6522

Altın

2.412,35

Bist

10.045,74

Netanyahu: Askerlerimiz boşuna mı öldü?

İşgalci İsrail, Hamas'ın daha önce yaptığı esir takası teklifini reddettiğini açıkladı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-21 23:38:12

Netanyahu: Askerlerimiz boşuna mı öldü?

Kasım 2023'te Gazze'de yaşanan çatışmalarda bir günde 15 İsrail askeri öldürülmüştü. Fotoğrafta ise öldürülen askerlerden Teğmen Ariel Reich, Onbaşı. Asif Luger, Çavuş. Adi Danan, Personel Çavuş. Halel Süleyman. Alt sıra LR: Personel Çavuş. Erez Mishlovsky, Onbaşı. Lior Siminovich, Kurmay Çavuş. Roei Dawi, Teğmen Pedayah Mark yer alıyor...

İsrail ordusunun kendi esirlerini öldürdüğü Gazze'de, İsrailli esir ailelerinin çağrılarına rağmen hedef gözetmeksizin bombardıman sürdürülüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın esir takası önerisini reddettiğini belirterek, "Savaşı tüm cephe ve sektörde sürdürüyoruz." dedi.

İsrail ordusuna aralıksız Filistinli katliamı talimatları yağdırmayı sürdüren Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, şu ana kadar 110 esiri geri getirdiklerini ve tamamını geri getirmeye kararlı olduklarını ifade ederek, "Hamas'ın teslim olma şartlarını" reddettiğini söyledi.

"ASKERLER BOŞUNA MI ÖLDÜ?"

Esirlerin serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın savaşın sona ermesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den ayrılması taleplerinin olduğunu belirten Netanyahu, bunu kabul etmeleri halinde "askerlerin boşuna ölmüş olacağını, vatandaşların güvenliğinin garanti altına alınamayacağını ve bir başka 7 Ekim'in an meselesi olacağını" savundu.

Haber Ara