Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Netanyahu: Almanya ile anlaştık, Hamas'ı yok edeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırmadan önce 'sivillerin gitmesini sağlayacaklarını' savundu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-17 22:57:03

Netanyahu: Almanya ile anlaştık, Hamas'ı yok edeceğiz

Scholz hükümeti, Netanyahu'nun uzatısı olarak hareket ettiğini bir kez daha ortaya koydu.

Tüm dünyada İasrail'e tepkiler sürerken, Gazze'deki Siyonist ordunun soykırımı Avrupa hükümetleri tarafından da seyrediliyor.
İsrail'i ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Netanyahu ile yaptıkları görüşmelerin ardından Batı Kudüs'te düzenlenen ortak basın toplantısında bir araya geldi.

Netanyahu, Scholz ile görüşmesine atfen, “dostlar arasında çok ciddi, önemli bir görüşme” yaptıklarını ifade ederek, “Hamas'ın ortadan kaldırılması gerektiği konusunda da anlaştık.” dedi.

Hamas'ın Gazze'de kalmasına izin verilmesi halinde yeniden toplanıp Gazze'yi ele geçireceğini dile getiren Netanyahu, Alman mevkidaşının kendisinden Gazze'deki sivilleri korumak için daha fazlasının yapılmasını ve Filistinliler için Gazze Şeridi'ne daha fazla insani yardım girmesine izin verilmesini istediğini aktardı.

Netanyahu, "İsrail'in sivilleri korumaya çabaladığını ve meskun mahal muharebesinde Gazze Şeridi'nde yardım dağıtmanın zor olduğunu" iddia etti.

Netanyahu, ordunun Refah'a saldırı başlattığında sivilleri bölgede tutmayacaklarını söyleyerek, “Refah'ta kalan Hamas taburlarını ortadan kaldırma hedefimiz, sivil halkın Refah'ı terk etmesini sağlamakla birlikte ilerliyor. Bu, nüfusu yerinde sıkışmış biçimde tutarken yapacağımız bir şey değil. Hatta tam tersini yapacağız, onların gitmesini sağlayacağız.” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da İsrail'de yaptığı görüşmelerin ardından Gazze'ye "daha fazla insani yardımın sürekli biçimde akması gerektiğini" söyledi.

Başbakan Scholz, İsrail'in kendisini savunma hakkına vurgu yaparak Gazze'deki "can kayıplarının çok yüksek, kimilerine göre de çok çok yüksek olduğunu" belirtti.

Haber Ara