Dolar

32,2588

Euro

34,7484

Altın

2.408,43

Bist

10.267,09

NATO eski komutanı James Stavridis: İttifak ile Rusya arasında doğrudan çatışma imkansız değil

Türkiye’nin NATO’dan yardım talebi sonrasında ittifak 4. madde kapsamında toplanmış ve toplantı sonrasında Rusya ve Esed rejimine saldırıları durdurma çağrısı yapmışlardı. Bu düşük tonda tepki Türk kamuoyu tarafından eleştirilirken, ABD’li NATO Müttefik Kuvvetleri eski Komutanı James Stavridis, ittifak ve Rusya arasında çatışmanın imkansız olmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 11:05:19

NATO eski komutanı James Stavridis: İttifak ile Rusya arasında doğrudan çatışma imkansız değil

İdlib'de TSK'nın üstlendiği bir noktayı hedef alan ve 36 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan hava saldırısının ardından Türkiye, NATO'dan destek istemişti. ABD'li NATO Müttefik Kuvvetleri eski komutanı James Stavridis, Türkiye'nin talebini ve İdlib'deki gerginliği değerlendirdi.

Diken de yer alan habere göre NATO'da görev aldığı dönemde Rus ve Türk birliklerle savunma sistemlerinin dahil olduğu bazı olaylar yaşandığını ifade eden Stavridis, “Nihayetinden bunu Türkiye'nin güneyine Patriot hava savunma sistemi konuşlandırarak bağladık” dedi.

"RUSLAR NATO'YLA ÇATIŞMAMAK İÇİN BAŞKA BİR ALANA YÖNELMİŞTİ"

ABD'li general, bunun Suriye hükümet güçleri ve Rus müttefiklerinin NATO'yla doğrudan bir çatışma yaşanmaması için Suriye'nin başka bölgelerine odaklanmalarına neden olduğunu belirtti.

“NATO, ÇATIŞMAYI ÖNLEYİCİ DESTEK SAĞLAYABİLİR”

Türkiye'nin NATO'dan Patriot talep ettiğini hatırlatan Stavridis, NATO'nun bu aşamada ‘çatışmayı önleyici' birtakım destekler sağlayabileceğini bunun da Türk güçlerine Rus birliklerinin hareketleri ve niyetlerine dair yüksek istihbarat bilgisi sağlamak şeklinde olabileceğini söyledi.

“MOSKOVA UYARILMALI”

Stavridis, bu yöndeki hamleler içinde en önemlisinin ise Türk birliklerine yönelik askeri operasyonların sürdürülmesi halinde bunun sonuçlarının olacağının Moskova'ya derhal bildirilmesi olduğunu ifade etti.

299906-230181110
James Stavridis

UÇUŞA YASAK BÖLGE TALEBİ

NATO anlaşmaları kapsamında Türkiye'ye daha fazla askeri destek verebileceğini ve Patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye konuşlandırılabileceğini belirten Stavridis, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde öngördüğü ‘uçuşa yasak bölge'nin halen tartışmaya değer olduğunu kaydetti.

"DOĞRUDAN ÇATIŞMA HERKES İÇİN ÇOK KÖTÜ OLUR ANCAK İMKANSIZ DEĞİL"

Stavridis son olarak NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma yaşanmasının herkes için çok kötü sonuçları olacağını ancak incelikli müdahalelerin yapılmaması halinde bunun imkansız bir sonuç olmadığını da ekledi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1366765_2

Haber Ara