Dolar

32,4192

Euro

34,6760

Altın

2.428,26

Bist

10.082,77

Nasrallah, Süleymani’nin sırlarını açıkladı

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Bağdat Havaalanı’nda ABD tarafından öldürülen İran’lı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin sırlarını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-14 10:44:06

Nasrallah, Süleymani’nin sırlarını açıkladı

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Bağdat Havaalanı'nda ABD tarafından öldürülen İran'lı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin sırlarını açıkladı.

Nasrallah, Kasım Süleymani'nin öldürülüşünün 40 günü dolayısıyla İran haber ajansına yaptığı açıklamada, partisi Hizbullah'ın güçlü füze gücünü inşa etmede Süleymani'nin büyük etkisi ve yardımı olduğunu söyledi.

Nasrallah, Süleymani ile ilgili ilk tanışmasını anlatırken şunları söyledi:
“İlk kez onunla tanıştığımızda, onu onlarca yıldır tanıyormuş gibi hissediyorduk ve bizi onlarca yıldır tanıyormuş gibi hissettik.
Biz sadece askeri işlerde uzmanlaşmış bir generalle oturduğumuzu hissetmedik; ancak askeri ve güvenlik konularının yanı sıra siyasi, ekonomik ve kültürel konular hakkında derin ve güçlü bir anlayışa sahip olduğunu hissettik.”

Nasrallah, 2007'de öldürülmeden önce Hizbullah'ın askeri lideri Imad Mughniyah ve Kasım Süleymani ile karşılıklı güven, dostluk, kardeşlik ve aynı zamanda derin samimiyet bağları bulunduğunu da belirterek, “Yaşasalardı çok mükemmel, harika ve güçlü bir deneyimin önünde, direniş eylemine büyük ivme kazandıracaktılar " dedi.

“Kasım Süleymani, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede, generallerin genellikle yaptığının aksine ön cephelerde yürüyordu” diyen Nasrallah; İranlı komutan Süleymani'nin uzun saatler boyunca çalıştığını, bazen de azı dişlerinin şiddetli ağrısına rağmen çalışmasına ara vermediğini söyledi.

Nasrallah, Amerikan yönetiminin Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis ve yoldaşlarına suikast düzenleyerek kırmızı çizgileri aştığını söyledi.

Haber Ara