$

Dolar

47,7783

Euro

55,2411

£

Sterlin

64,5565

Frank

58,8258

Gram Altın

6.736,0800

Bitcoin

3.037.475

$

Dolar

47,7783

Euro

55,2411

£

Sterlin

64,5565

Frank

58,8258

Gram Altın

6.736,0800

Bitcoin

3.037.475

Dünya

Mısır: Türkiye'nin sondaj faaliyetleri egemenlik hakkımıza saldırıdır

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yapacağı sismik araştırma ve sondaj çalışmalarını Mısır, egemenlik haklarına saldırı olarak nitelendirdi.

02.08.2020 - 15:16
duyguyildirim
Mısır: Türkiye'nin sondaj faaliyetleri egemenlik hakkımıza saldırıdır
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

En son Batı Güzelyurt-2 lokasyonunda üç boyutlu sismik toplama faaliyetlerini yürüten Oruç Reis, Antalya Limanı'ndaki gerekli hazırlıkların ardından yeniden Akdeniz'e açılmıştı.

ORUÇ REİS GERİ DÖNMÜŞTÜ

Rodos ve Meis adaları arasında yapacağı sismik araştırma çalışmalarının Türkiye ve Yunanistan arasında krize neden olmasının ardından Ankara, Atina'ya diyalogdan yana olduğunu göstermek için Erdoğan'ın talimatıyla Oruç Reis, Antalya limanına geri dönmüştü.

Yunanistan ile yaşanan krize Mısır da dahil oldu.

"EGEMENLİK HAKLARIMIZA SALDIRI"

Mısır Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'nin geçen ay yayımladığı Navtex'in (Yazılı Seyir Uyarı Sitstemi) Mısır'ın egemenlik haklarını ihlal ve saldırı" anlamına geldiği kaydedildi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yapmayı planladığı sismik araştırmaların, Mısır'ın Münhasır Ekonomik Bölge olarak tanımladığı alanı ihlal etme potansiyeli taşıdığı vurgulandı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın