Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Mısır'dan İsrail'e rest ''Milli güvenliğimizi tehdit eder''

Mısır, İsrail tarafından Refah'tan Filistinlilerin çıkarılmasının milli güvenliğini tehdit edeceğini vurguladı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-18 09:37:58

Mısır'dan İsrail'e rest ''Milli güvenliğimizi tehdit eder''

Mısır resmi haber ajansı MENA'ya göre, Dışişleri Bakanı Samih Şükri, 60. Münih Güvenlik Konferansı'ndaki Orta Doğu'da barış ve istikrar panelinde yaptığı konuşmada, Refah'tan yerinden edilen Filistinlilerin çıkarılmasının Mısır'ın milli güvenliğine bir tehdit oluşturabileceği mesajını İsrail'e ilettiklerini belirtti. Şukri, uluslararası toplumun, iki devletli çözüm için bir vizyon oluşturması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ciddi ve etkin adımlar atılmamasını eleştirdi.

Aynı zamanda, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, Filistinlilerin Mısır'a herhangi bir şekilde tehcir edilmesine karşı olduklarını vurguladığı bildirildi. Reuters haber ajansının dünkü haberine göre, Mısır'ın, İsrail'in Refah kentine bir saldırı düzenlemesi durumunda yaşanacak kitlesel göçe hazırlık olarak, Gazze sınırında Filistinlilerin barınması için bir bölge inşa ettiği duyurulmuştu.

The Wall Street Journal gazetesinin 15 Şubat'taki haberine göre, Kahire'nin, Gazze sınırı yakınlarında 20 kilometrekarelik bir alanda etrafı duvarlarla çevrili ve 100 bin kişinin barınabileceği bir tampon bölge inşa ettiği kaydedilmişti. Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, dün sosyal medyada yer alan iddiaları yalanlamış ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin tehcir edilmesine karşı olduklarını vurgulamıştı.

Haber Ara