Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Mısır'da Türk dizilerine fetvalı yasak

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır'ın Türk dizilerini hedef alan adımlarına bir yenisi daha eklendi. Mısır'da, ülkenin resmi ve en büyük fetva organı, Türk dizilerinin hiçbir şekilde izlenmemesi gerektiği duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-10 09:58:58

Mısır'da Türk dizilerine fetvalı yasak

Ortadoğu'da Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır'ın Türk dizilerini hedef alan skandal adımlarına bir yenisi daha eklendi. Mısır'da, ülkenin resmi ve en büyük fetva organı “Yüksek Fetva Konseyi” (Dâru'l-İftâ), yayımladığı bir açıklamayla, Türk dizilerinin hiçbir şekilde izlenmemesi gerektiğini kaydetti.

Mecra'da yer alan habere göre kurumun skandal açıklamasında “Diriliş Ertuğrul” ve “Kurtlar Vadisi” dizilerinin isimleri de zikredilerek, Türkiye'nin bu diziler yoluyla Ortadoğu'da nüfuz oluşturma peşinde koştuğu iddia edildi.

1_335

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA HEDEFTE

Açıklamada, “Erdoğan, bu dizileri kullanarak, Osmanlı'nın bir zamanlar yönettiği Arap ülkelerini yeniden kontrol altına almaya çalışıyor” savunması yapıldı. Mısır'da Sisi cunta yönetimi son dönemde İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yakınlaşma politikası güdüyor.

2018 yılında Dubai merkezli Suudi medya grubu MBC, Türk dizilerini yayından kaldırma kararı almıştı. Ortadoğu genelinde reyting rekorları kıran Türk dizilerinin kaldırılma kararı şaşkınlıkla karşılanmış, temel motivasyonun ise siyasi olduğu belirtilmişti.

BAE'nin bölgede başını çektiği ittifakın yasak kararıyla Türkiye'nin bölgedeki yumuşak gücünü ve halk nezdindeki itibarını baltalamayı hedeflediği değerlendirilmişti. Bu türden skandal açıklamalara ve yönlendirme çabalarına rağmen, Türk dizileri çeşitli Arap ülkelerinde, özellikle internet siteleri üzerinden milyonlarca insan tarafından ilgi ve merakla izleniyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1207500_3

Haber Ara