Mısır Petrol Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Süveyş Körfezi'nde faaliyet yürüten “Adam Marine 12” isimli sondaj gemisinin alabora olduğunu duyurdu. Faciada ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi kurtarıldı, 21 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.
Olay sonrası bölgeye hareket eden ekipler arasında Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Kerim Bedevi ile Çalışma Bakanı Muhammed Cubran da yer aldı. Her iki bakan da kurtarma sürecini yakından takip etmek ve acil önlemleri koordine etmek amacıyla olay yerine intikal etti.
MÜDAHALE EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Mısır Petrol Bakanlığı, yazılı açıklamasında kazanın kısa süre önce Offshore Shukheir Oil Company'ye (OSOCO) ait sondaj gemisinin Cebel Zeyt açıklarında alabora olmasıyla meydana geldiğini belirtti. Olay yerine hem arama kurtarma ekipleri hem de teknik uzmanlar yönlendirildi.
Açıklamada, "gelişmelerin anlık olarak takip edildiği ve gerekli tedbirlerin alındığı" bilgisi de verildi.
21 KİŞİ HALEN KAYIP, ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yerel basın kaynaklarından Al-Shorouk gazetesi, kazada 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin kurtarıldığını ve 21 kişiye ulaşılamadığını duyurdu. Bazı kaynaklarda ise ölü sayısının 4'e yükseldiği belirtildi.
Youm7 internet sitesinde yer alan habere göre gemi, Eşrefiye platformu yakınlarındaki yeni çalışma sahasına çekildiği sırada dengesini kaybederek battı. Kurtarma ekiplerinin zamana karşı yarıştığı öğrenildi.
BAKANLAR KAZA YERİNDE: “KRİZ YÖNETİMİNE BAŞLADIK”
Kaza sonrası hızla harekete geçen Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Kerim Bedevi ile Çalışma Bakanı Muhammed Cubran, bölgeye ulaştı. Bakanlıklar arası koordinasyon sağlanarak, arama-kurtarma sürecinde teknik ve insani destek artırıldı.
Bedevi, "Tüm imkanlarımızla sahadayız. Kayıplarımızı bulmak ve ailelerine ulaşmak için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
YETKİLİLERDEN RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Mısır medyasında yer alan çelişkili haberler nedeniyle, ölü ve kayıp sayısına ilişkin farklı bilgiler ortaya çıktı. Ancak resmi makamlar, medyada yer alan bu iddialara henüz açıklık getirmedi.
Özellikle güvenlik nedeniyle bölgedeki deniz trafiği geçici olarak sınırlandırıldı, olası çevre kirliliğine karşı ekolojik gözlem ekipleri de bölgeye gönderildi.
Yorum Yap