Dolar

32,2832

Euro

34,6530

Altın

2.411,44

Bist

10.045,74

Milyarlarca dolarlık anlaşma imzalandı! Azerbaycan İsrail'den intihar droneları alıyor

Azerbaycan, İsrail ile 'intihar droneları' olarak bilinen Orbiter 1K insansız hava araçları (İHA) alımı için anlaştı. Silahlar Bakü yönetimine teslim edildiğinde toplam 13 milyon dolarlık bir alışveriş gerçekleşmiş olacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-18 23:09:17

Milyarlarca dolarlık anlaşma imzalandı! Azerbaycan İsrail'den intihar droneları alıyor

İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Azerbaycan,  'intihar droneları' olarak bilinen Orbiter 1K İHA'larını üreten İsrailli firma Auronautics ile iki yıllığına 13 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

BU İHA'LAR İLK KEZ ALINIYOR

İsrail, şirketin ihracat lisansını İsrail merkezli Maariv gazetesinin Ağustos 2017'de Azerbaycan'da demo gösterisi sırasında firma yetkililerin İHA'lardan biri ile Ermenistan'daki askeri bir üsse 2 kg patlayıcı ile saldırı girişiminde bulunduğunu yazmasından sonra askıya alınmıştı. Bu sebeple Bakü yönetimi daha önce bu İHA'ları alamıyordu

"İNTİHAR DRONE'LARI

Orbiter 1K droneları 2-3 saat havada kalabiliyor ve saldırı manevrasına geçmesine iki saniye kalaya kadar fark edilmiyor. Kamikaze yöntemi ile kullanılan droneların hedeflerini vuramayacakları anlaşıldığında uzaktan kumande eden pilot onları geri döndürüyor ve paraşüt veya hava yastığı kullanarak yere indirebiliyor.

Azerbaycan ve İsrail arasında yüksek miktarlarda silah alışverişi yapıldığı ve Bakü yönetiminin Ermeni hedeflere yönelik kullandığı silahların çoğunun İsrail'den alındığı biliniyor.

 

Haber Ara