Dolar

32,2484

Euro

34,6709

Altın

2.395,84

Bist

10.247,75

Mescid-i Aksa'da kanlı teravih! İsrail polisi Filistinlilere coplarla saldırdı

İşgalci İsrail ablukası altındaki Filistin'de İsrail polisi, yüzlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya girişini engelledi. İsrail Polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarında ilk teravih namazını kılmak üzere toplanan Filistinlileri coplarla darbetti.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-11 08:28:24

Mescid-i Aksa'da kanlı teravih! İsrail polisi Filistinlilere coplarla saldırdı

israil polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk teravihini kılmak isteyen yüzlerce Filistinlinin girişini engelledi ve birçoğunu darbetti. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya sadece kadınlar ve 40 yaş üstü erkeklerin girişine izin verirken, yüzlerce Filistinlinin girişine engel oldu. Görgü tanıkları, Harem-i Şerif'in Meclis Kapısı'nda toplanan Filistinlilere karşı polisin müdahalede bulunarak birçok kişiyi dövdüğünü belirtti.

Gazze'de ise İsrail saldırılarına uğrayan camilerin büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldiği için teravih namazlarının çoğu mevcut değildi. İsrail'in elektrik kesintileri ve yakıt girişini engellemesi nedeniyle Filistinliler, karanlıkta teravih namazlarını kılmak zorunda kaldı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'yi hedef alması endişesiyle bazı bölgelerde teravih namazları açık havada gerçekleştirildi.

Gazzeliler, teravih namazlarında İsrail saldırılarının sona ermesi, yaralıların iyileşmesi, masumların korunması ve Gazze'ye barış ve istikrar gelmesi için dualar etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'ya yapılacak fanatik Yahudilerin baskın kararını almasının ardından, Filistinliler bu durumu endişeyle karşılamaktadır.

500'den fazla caminin İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda enkaza dönmesi, Filistinlilerin yaşadığı zorlukları artırmaktadır.

Haber Ara