$

Dolar

48,4416

Euro

56,3545

£

Sterlin

65,6217

Frank

59,8784

Gram Altın

6.863,0200

Bitcoin

3.844.479

$

Dolar

48,4416

Euro

56,3545

£

Sterlin

65,6217

Frank

59,8784

Gram Altın

6.863,0200

Bitcoin

3.844.479

Dünya

Meşal: Yüzyılın Anlaşması planı Filistinliler için tuzak

Hamas'ın eski lideri Halid Meşal, "Amerika Başkanı Trump'ın ileri sürdüğü Yüzyılın anlaşması adlı plana göre Kudüs korsan İsrail'e veriliyor, Filistinli mülteciler bir daha Filistin'e geri dönemiyor ve Filistin devleti sadece Batı şeria ve Gazze şeridinde geriye kalan bölgeleri kapsayacak şekilde...

27.04.2019 - 09:37
hursitakyil
Meşal: Yüzyılın Anlaşması planı Filistinliler için tuzak
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın siyasi birim eski Başkanı Halid Meşal, Amerikalıların Filistin milletinin haklarını yok saymayı amaçlayan ‘Yüzyılın Anlaşması' adlı planlarının başladığı konusunda uyarıda bulundu.

Filistin enformasyon merkezinin haberine göre, İstanbul'da Asya Afrika kalkınma ve işbirliği zirvesinde konuşan Halid Meşal, Amerika ve siyonist rejim İsrail Filistin'in iç ve dış gelişmelerini fırsat bilerek ‘Yüzyılın Anlaşması'nı pratikte başlattıklarını belirtti.

Amerika Başkanı Trump'ın ileri sürdüğü ‘Yüzyılın Anlaşması' adlı plana göre Kudüs korsan İsrail'e veriliyor, Filistinli mülteciler bir daha Filistin'e geri dönemiyor ve Filistin devleti sadece Batı şeria ve Gazze şeridinde geriye kalan bölgeleri kapsayacak şekilde kuruluyor.

Hamas siyasi büro eski Başkanı Halid Meşal İsrail'de yeni kabine Benyamin Netanyahu başkanlığında kurulmasına işaret ederek, bu kabine kurulur kurulmaz, ‘Yüzyılın Anlaşması' planı resmen görücüye çıkacağını kaydetti.

Kudüs'ün siyonist rejim İsrail'in başkenti ilan edilmesi ve ABD'nin Tel aviv büyükelçiliği de Kudüs'e taşınması, ‘Yüzyılın Anlaşması' adlı planın bir parçası olduğunu belirten Meşal, Washington yönetimi bu anlaşmayı uygulayabilmek için Filistinli mültecilere yardım eden ve iş bulan UNRWA ajansını hedef aldığını ve ardından siyonist rejimin Suriye'ye ait olan işgal altındaki Golan tepeleri üzerindeki illegal hakimiyetini tanıdığını ifade etti.

Filistinlilerin ikiye bölünmesi ve Arap rejimlerin kendi aralarındaki anlaşmazlıklar ve siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmeleri gibi konulara temas eden Hamas siyasi büro eski Başkanı Halid Meşal, Amerika ve siyonist rejim bu tür durumlardan ‘Yüzyılın Anlaşması' adlı kumpaslarını hayata geçirmek için birer fırsat olarak yararlandıklarını beyan etti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın