Dolar

43,2629

Euro

50,4045

Altın

6.497,27

Bist

12.747,88

Merkel’den Amazon ormanları açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa ülkelerinin Amazon Ormanları'ndaki yangını söndürme ve sonrasında yeniden ağaçlandırma çalışmaları için Brezilya ile konuşacağını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-26 07:06:09

Merkel’den Amazon ormanları açıklaması

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, G7 Zirvesi için geldiği Fransa'nın Biarritz kentinde Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Angela Merkel, Amazon Ormanları'nda yangınlar söndürüldükten sonra yeniden ağaçlandırma çalışmalarına katılmak için Almanya ve G7 üyelerin Brezilya ile konuşacağını söyledi.

"DÜNYAMIZIN AKCİĞERLERİ ETKİLENDİ"

Merkel, “Elbette burası Brezilya'nın bölgesi, ancak burada gerçekten küresel bir husus olan yağmur ormanlarıyla ilgili bir sorunumuz var. Dünyamızın akciğerleri etkilendi ve müşterek çözümler bulmalıyız” dedi.

Merkel ve Macron, Şili Devlet Başkanı Pinera'ya yangınların söndürülmesi için Avrupa Birliği'nin organize edeceği lojistik ve diğer yardım tekliflerini sunduklarını söyledi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara