Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

'Mehmet Öz'ün Türk vatandaşlığından çıkacağım açıklaması utanç verici'

ABD’nin ünlü doktoru Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olarak Senato‘ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıklamasına Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanlığını da yürüten Ciner Medya Grubunun ABD Temsilcisi Ali Çınar‘dan tepki geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2022-03-19 12:42:23

'Mehmet Öz'ün Türk vatandaşlığından çıkacağım açıklaması utanç verici'

Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet Öz'ün, senatör olarak Senato‘ya girmesi takdirinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıklamasına tepkiler sürüyor.

Mehmet Öz'e bir tepki de ABD'deki Türk derneklerinin New York merkezli çatı kuruluşu Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanlığını da yürüten Ciner Medya Grubu'nun ABD Temsilcisi Ali Çınar'dan geldi.

Gazetei Ali Çınar, Mehmet Öz'ün bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Mehmet Öz Konusu; Son 1 aydır verdiği demeçler nedeni ile ABD'deki Türkleri ve Türkiye'yi üzmüş durumda. Senatör olursam, Türk vatandaşlığından çıkacağım açıklaması UTANÇ verici. Kongrede çifte vatandaş çok üye var. Nerden geldiğini unutan, Türklüğünden utananları tarihte unutmaz.”

ali

 

İSMAİL APAK
ADI TÜRK OLABİLİR AMA; DEMEKKİ DAMARLARINDA TÜK KANI TAŞIMIYOR. MEHMET ÖZ TÜRK VATANDAŞI OLSA NEYAZAR, OLMASA NE YAZAR.
Doğrusöz
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin ! Zaten oy kaygısıyla FETÖ hainini de akladı ge....k ! Umarım kazanamaz ve Devlet de vatandaşlıktan çıkartır.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara