Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mali’de 2 Fransız askeri öldürüldü

Fransız Cumhurbaşkanlığı makamları, hafta sonu Mali'nin kuzeydoğu Kidal bölgesindeki operasyonda yer alan iki Fransız askerinin öldürüldüğünü duyurdu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-06 00:17:24

Mali’de 2 Fransız askeri öldürüldü

Mali'de 2 Fransız askeri öldürüldü

Fransız Cumhurbaşkanlığı makamları, hafta sonu Mali'nin kuzeydoğu Kidal bölgesindeki operasyonda yer alan iki Fransız askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Öllen iki askerin de bulunduğu bir zırhlı aracın 5 Eylül'de el yapımı bir patlayıcıya çarpması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Patlamada bir asker de yaralandı.

Fransa, geçen yıl Mali'nin kuzeyindeki çöl bölgelerinde Touareg aşiretlerinin ele geçirdiği toprakların geri kazanmasına askeri yardımların ardından 2013 yılından bu yanan zaman zaman askeri operasyonlar düzenliyor.

Fransız ordusu bu ilk görevi sırasında karşılaştığı direniş o tarihten beri Mali'nin her yerine, Nijer ve Burkina Faso sınırına yayıldı.

Batı Afrika'da uzun zamandır çeşitli istihbarat ve askeri operasyonlara karşı direniş gösteren gruplarla çatışma yaşanıyor. Bunun yanında bölge, etnik terör ve yolsuzlukla bağlantılı ordu mensuplarının isyanlarıyla gündem oluyor. Yakın zamanda bir grup darbe yanlısı asker Mali cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'yı tutuklamış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Haber Ara