Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Maldivler'de arbede! Bakanlara yönelik oylamada milletvekilleri birbirine girdi

Maldivler'de kabineye yeni atanacak bakanlar için yapılacak güven oylaması öncesi mecliste, milletvekilleri arasında arbede çıktı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-31 08:24:49

Maldivler'de arbede! Bakanlara yönelik oylamada milletvekilleri birbirine girdi

Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Maldivler'de 2023 yılı sonunda Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Muizzu, parlamento çoğunluğunu elinde tutan muhalefetin tepkisiyle karşı karşıya. Maldivler ulusal basında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Muizzu'nun kabinesine atadığı yeni bakanlara yönelik güven oylaması öncesi parlamentoda arbede yaşandı.

Muhalefetteki Maldiv Demokrat Partisi (MDP), Muizzu'nun kabinesine görevlendireceği bakan adayları için güven oylamasına karşı çıkma hamlesi, iktidar kanadının tepkisini çekti. İktidar ve ortağı Ulusal Halk Kongresi ile Maldivler İlerici Partisi (PPM-PNC) milletvekilleri, muhalefetin hamlesine karşı çıkarak parlamento oturumunu engellemeye çalıştı.

Ülke basını ve internete yayılan görüntülere göre, PPM-PNC kanadı milletvekilleri kürsüde vuvuzela çaldıktan sonra muhalefetin MDP milletvekilleri ile aralarında kavga çıktı. Yaşanan arbedede milletvekilleri birbirlerini tekmeleyerek yere düştü. Olaylar sonrasında yaralanan bir milletvekilinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

MDP ve diğer demokrat partilerin, Muizzu'nun görevden alınması için önerge vermeye hazırlandığı ve bu amaçla imza topladığı aktarıldı. Muizzu'nun Hindistan karşıtı politikaları, özellikle MDP tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bu politikalar, ülkenin dış politikasında Hindistan ile ilişkilere öncelik veren geleneksel tutuma karşı bir değişiklik olarak değerlendiriliyordu.

Haber Ara