Dolar

32,3647

Euro

34,7143

Altın

2.389,64

Bist

10.167,60

Maduro'dan CIA ve DEA'ya suçlama

Başkent Karakas'ta düzenlenen 'Yeni Dönem Kongresi'nde konuşan Maduro, CIA ve DEA'nın Venezuela'da şiddet, karışıklık ve darbe planları yapmaya çalıştığını ve bu planları Kolombiya'daki DEA üssünde hazırladığını belirtti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-19 09:14:50

Maduro'dan CIA ve DEA'ya suçlama

Başkent Karakas'ta düzenlenen "Yeni Dönem Kongresi"nde konuşan Maduro, CIA ve DEA'nın Venezuela'da şiddet, karışıklık ve darbe planları yapmaya çalıştığını ve bu planları Kolombiya'daki DEA üssünde hazırladığını belirtti. Maduro, geçen yıl Bolivarcı devrime karşı yapılmak istenen "dört komployu" engellediklerini hatırlatarak, "Kolombiya ordusundan istihbarat ajanları, DEA üssünde, yani Kolombiya topraklarında Venezuela'ya karşı şiddet, terör, suikast ve darbe planları yapıyor." ifadesini kullandı.

Bolivarcı devrime yönelik potansiyel eylemlerin halk nezdinde ciddi tepki göreceğini vurgulayan Maduro, ordu ile halkın demokrasi ve barışı "en güçlü" şekilde savunacağını söyledi. Maduro, Venezuela'ya karşı planlanan komploların engellenmesi için "maksimum sorumluluk" ilan ettiklerini kaydederek, ülkesinde şiddetin yeniden canlandırılmasına müsaade etmeyeceklerini bildirdi. Devlet Başkanı Maduro'ya, Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve üst düzey askeri komutanlar da eşlik etti.

 
 

Haber Ara