Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Maduro: CIA Venezuela'da darbe peşinde

Venezuela'da yeni bir Amerikan darbesi gündemde... Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerikan istihbarat teşkilatı CIA ve ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesini (DEA) ülkesinde 'karışıklık' çıkarmakla suçladı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-19 10:20:38

Maduro: CIA Venezuela'da darbe peşinde

Başkent Karakas'ta düzenlenen "Yeni Dönem Kongresi"nde konuşan Maduro, CIA ve DEA'nın, Venezuela'da şiddet, karışıklık ve darbe planları yapmaya çalıştığını ve bunları Kolombiya'daki DEA merkezinde hazırladığını belirtti.

Maduro, geçen yıl Bolivarcı devrime karşı yapılmak istenen "dört komployu" engellediklerini hatırlatarak, "Kolombiya ordusundan istihbarat ajanları, DEA üssünde yani Kolombiya topraklarından Venezuela'ya karşı şiddet, terör, suikast ve darbe planları yapıyor." dedi.

Maduro, Bolivarcı devrime karşı gelebilecek her türlü kakışmayı, ordu ile halkın demokrasi ve barışı "en güçlü" şekilde savunacaklarını söyledi.

Venezuela'ya karşı planlanan komploların engellenmesi için "maksimum sorumluluk" ilan ettiklerini kaydeden Maduro, ülkesinde şiddetin yeniden canlandırılmasına müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Devlet Başkanı Maduro'ya, Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve üst düzey askeri komutanlar da eşlik etti.

ARJANTİN DEVLET BAŞKANI MİLEİ'YE CEVAP

Maduro, Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Javier Milei'nin bu hafta İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda sosyalizme karşı çıkışı üzerine Milei'yi "Nazi ideolojisini" benimsemekle suçladı.

Maduro, Milei'nin konuşmasını Soğuk Savaş dönemi anti-komünist ABD'li milletvekili Joseph McCarthy'ye atıfta bulunarak "bir hata" ve "Nazi ideolojisinin, McCarthyci ideolojisinin utanç verici bir ifadesi" olarak nitelendirdi.

Madur şöyle dedi:

"Yanılıyorsun Milei. Hukukun üstünlüğünü yok etmek, tüm sosyal hakları ve çalışma haklarını yok etmek için sizi Arjantin'e koydular. Ulusal ekonomiyi yok etmek, Arjantin'i sömürgeleştirmek ve Kuzey Amerika emperyalizmine diz çöktürmek."

Haber Ara