Dolar

42,5153

Euro

49,5799

Altın

5.787,48

Bist

10.978,98

Madagaskar'da şok gelişme! Cumhurbaşkanı'nın yeri bilinmiyor

Madagaskar'da siyasi kriz derinleşti. Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın Fransız ordusuna ait bir uçakla gizlice ülkeyi terk ettiği ileri sürüldü. Fransız yetkililer konuyla ilgili resmi açıklama yapmadı.

2 Ay Önce Güncellendi

2025-10-13 18:41:28

Madagaskar'da şok gelişme! Cumhurbaşkanı'nın yeri bilinmiyor

Madagaskar'da haftalardır süren siyasi kriz yeni bir boyut kazandı. Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın Fransız ordusuna ait bir uçakla gizlice ülkeyi terk ettiği iddia edildi. Fransız kaynakları, operasyonun barışçıl bir geçiş süreci amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Fransız Ulusal Radyosu RFI'nin haberine göre, 12 Ekim gecesi başkent Antananarivo'dan helikopterle gizlice Sainte-Marie Adası'na götürülen Cumhurbaşkanı Rajoelina, burada bekleyen Fransız ordusuna ait askeri nakliye uçağına bindirilerek Fransız askerlerinin koruması altında adadan tahliye edildi.

RFI, tahliye operasyonunun Fransız askeri yetkililerinin gözetiminde gerçekleştirildiğini, Cumhurbaşkanı Rajoelina'nın önce Fransız toprağı olan La Reunion'a götürüldüğünü, ardından ailesiyle birlikte başka bir noktaya nakledildiğini bildirdi.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Haberde, Paris yönetiminin bu tahliyeyi ülkedeki siyasi tansiyonu düşürmek ve barışçıl bir geçiş sürecini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği aktarıldı. Ancak Fransa'nın Madagaskar'a herhangi bir askeri müdahalede bulunmayacağı vurgulandı.

Fransız makamları konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, Cumhurbaşkanı Rajoelina'nın şu anda nerede bulunduğu bilinmiyor.

GÖSTERİLER VE ORDU DESTEĞİ KRİZİ DERİNLEŞTİRDİ

Madagaskar'da son haftalarda süren elektrik ve su kesintilerine yönelik tepkiler kısa sürede hükümet karşıtı protestolara dönüşmüştü. Gösterilere ordunun bazı unsurlarının da destek vermesi ülkede siyasi krizi derinleştirdi.

Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın bu akşam ulusa sesleniş konuşması yapacağı duyuruldu, ancak konuşmanın nereden gerçekleştirileceğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Ülkedeki gelişmelerin ardından gözler Rajoelina'nın açıklamalarına çevrildi.

aa

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu, kendi kullandığı araçla Dallıkavak Tüneli'nden geçti

Haber Ara