Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Macron'un Brezilya'dan fotoğraf şovu: Bu bir düğündü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Brezilya'ya gerçekleştirdiği üç günlük ziyaretinde Brezilyalı mevkidaşı Lula ile çekilen fotoğrafları sosyal medyada dikkat çekti.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-29 15:21:43

Macron'un Brezilya'dan fotoğraf şovu: Bu bir düğündü

Macron fotoğraflarla ilgili olarak, "Bazı insanlar Brezilya'ya yaptığım ziyaretin görüntülerini bir düğüne benzetiyor, ben de onlara diyorum ki, bu bir düğündü! Fransa Brezilya'yı, Brezilya da Fransa'yı seviyor" ifadelerini kullandı.

GJy0BThXkAACHPf

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Salı günü Brezilya'ya gerçekleştirdiği üç günlük ziyareti kapsamında Brezilyalı mevkidaşı Luiz Inacio Lula da Silva ile görüştü. Macron ve Lula'nın ziyaret boyunca çekilen fotoğrafları sosyal medyada dikkat çekerek esprili yorumlara neden oldu.

1_484

Ziyarete ilişkin yapılan esprilere cevap veren Macron, "Bazı insanlar Brezilya'ya yaptığım ziyaretin görüntülerini bir düğüne benzetiyor, ben de onlara diyorum ki: bu bir düğündü! Fransa Brezilya'yı, Brezilya da Fransa'yı seviyor" ifadelerini kullandı. Macron ayrıca görüşmelerin iki ülkenin iş birliği açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, “Tanışma fırsatı bulduğum tüm Brezilyalılara misafirperverlikleri için teşekkür ederim.

GJtsywuW4AEsEn-

Belem'de Amazon'da birlikte yürüyebilme fırsatını bulduk, ormanlar ve insanlar için mücadele etme konusundaki ortak kararlılığımızı teyit ettik. Rio'da, ortaklığımızın üçüncü denizaltısı olan Tonelero'nun denize indirilmesiyle savunma işbirliğimizin gücünü gördük. Sao Paulo'da ekonomik, kültürel ve entelektüel dünyayla son derece verimli fikir alışverişlerinde bulunduk. Nisan 2025'ten itibaren kendimize büyük bir toplantı belirledik.

GJsRELWWoAEaPRb

“FRANSA'YA 2026'YA KADAR 8 BİN BREZİLYALI ÖĞRENCİ KABUL EDECEĞİZ”

Ayrıca bilimsel, sanatsal ve öğrenci değişimlerini arttırmaya karar verdik. Böylece şu anda 5 bin olan Fransa'da ağırlanan Brezilyalı öğrenci sayısını 2026'ya kadar 8 bine çıkaracağız. Ayrıca Fransızca ve Portekizce konuşulan yeni bölümlerle dilleri geliştireceğiz” dedi.

Haber Ara