$

Dolar

48,4824

Euro

56,4371

£

Sterlin

65,7228

Frank

59,8844

Gram Altın

6.848,9900

Bitcoin

3.811.524

$

Dolar

48,4824

Euro

56,4371

£

Sterlin

65,7228

Frank

59,8844

Gram Altın

6.848,9900

Bitcoin

3.811.524

Dünya

Macron, sarı yeleklilere karşı polise 'vur' yetkisi verdi

22 haftadır devam eden sarı yelekliler protestolarını engelleyemeyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, güvenlik güçlerine 'vur' yetkisi verdi.

11.04.2019 - 16:43
semagundag
Macron, sarı yeleklilere karşı polise 'vur' yetkisi verdi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Fransa'da, petrol fiyatlarına yönelik zam ve hayat pahalılığı protesto ediiliyor. Protestolar bu hafta da devam ederse 22'inci haftaya girilecek.

Fransız hükümeti ise bu gösterilere son vermek istiyor. Bu kapsamda da yeni yasa tasarıları yürürlüğü konuluyor. Son olarak tasarlanan yasa, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önüne sunuldu.

GERÇEK MERMİ KULLANABİLECEKLER

Bu yasa tasarısına göre, protesto gösterilerinde güvenlik güçlerine karşı herhangi olumsuz bir davranış olursa güvenlik güçleri istediği gibi müdahale edebilecek. Yani Fransız güvenlik güçleri, gerçek mermi bile kullanabilecek.

MACRON İMZAYI ATTI

Sarı Yelekliler'in protestosundan bıkan ve bu gösterilere son vermek isteyen Macron, bu yasaya hiç tereddüt etmeden imza attı.

HAPİS VE PARA CEZALARI

Yasayla birlikte Fransız polisi, gösteriler sırasında çantaları, arabaları karıştırabilecek.

Gözaltına alınan ve polise olumsuz davranışta bulunan protestocular, bir sene hapis cezası alacak. Ayrıca 17 bin dolar para cezası da verilebilecek.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın