Dolar

43,7321

Euro

51,9086

Altın

6.916,80

Bist

14.180,48

Macron'a 'pislik' diyen kadına gözaltı

Fransa'nın Saint-Omer bölgesinde, 'Sarı Yelekliler' hareketinin temsilcilerinden bir kadının Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-29 16:57:28

Macron'a 'pislik' diyen kadına gözaltı

Fransız kanalı BFMTV'nin haberine göre, söz konusu kadın, Vali'nin şikayeti üzerine evine gelen polislerce gözaltına alındı.

Kadının, Macron'un tartışmalı emeklilik reformuna ilişkin Fransız televizyonlarına konuştuğu 22 Mart'tan bir gün önce Facebook üzerinden onu kastederek "Pislik yarın 13'te sizlere, hiçbir kıymet verilmeyenlere seslenecek. Pisliği sadece televizyonlarda görebiliyoruz." yazdığı belirtiliyor.

20 Haziran'da "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla mahkemede ifade verecek olan kadın, Facebook'ta paylaştığı ifadelerden suçlu bulunduğu takdirde 6 yıl hapis ve 22 bin 500 bin euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Öte yandan kadın, ifadesinde başka bir kelime yazmak istediğini ama "klavyenin azizliğine" uğradığını iddia etti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Kesik baş' cinayetinden sonra bir ceset daha!

Haber Ara