Dolar

32,3723

Euro

34,7845

Altın

2.399,26

Bist

10.208,65

Lübnan gazetesi The Daily Star'dan önemli baskı: Haber yok

Lübnan'ın önemli gazetelerinden The Daily Star, Perşembe günü (8 Ağustos) yayınladığı baskıda haber ve makale yayımlamayarak, her sayfada ülkenin kronik sorunlarını öne çıkardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-09 13:08:42

Lübnan gazetesi The Daily Star'dan önemli baskı: Haber yok

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Lübnan'ın önemli gazetelerinden The Daily Star, Perşembe günü (8 Ağustos) ülkenin kötüleşen ekonomik ve politik durumunu dikkat çeken bir şekilde protesto etti.

Gazete, dünkü baskısının her sayfasında ülkenin başta ekonomik ve mezhepsel olmak üzere işsizlik, yasadışı silahlanma, kirlilik gibi önemli sorunlarını tek cümleyle dile getirdi.

Arka sayfasında Lübnan'ın bayrağında da bulunan ağaç simgesine yer veren gazete, "Çok geç olmadan uyanın!" mesajı verdi.

The Daily Star, internet sitesinde yayınladığı mesajındaysa "Kötüleşen politik, ekonomik, finansal ve sosyal sorunlara rağmen ülkeyi kurtarmak için hala zaman var. Bu, her yönden ortak bir çaba ve ülkenin iyiliği için fedakarlık gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nadim Ladki, DPA haber ajansına "Başta siyasiler olmak üzere herkesi bir araya getirme çağrısında bulunuyoruz. Ülkeyi kurtarmak için hala zaman var. Ülkenin karşı karşıya kaldığı zorluklar karşısında alarm zilini duymak istiyoruz" dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'e göre The Daily Star, Başbakan Saad Hariri'nin ailesine ait özel bir gazete. Ayrıca Perşembe günkü baskı, gazetenin Hariri ailesiyle bağlantılı olduğuna işaret eden bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

11_21

12_11

14_5

13_6

DAHA ÖNCE DE BENZER BİR PROTESTO YAPILMIŞTI

Geçen yılın Ekim ayında, ülkenin en eski gazetesi An-Nahar, kabine kurmak konusunda siyasi çıkmaza girilmesi üzerine protesto amacıyla tamamen boş bir sayfa yayınlamıştı.

 

 

 

Haber Ara