Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Lübnan Dar-ul Fetva General Sekreteri'nden 'Osmanlı' açıklaması: Kabul edilemez

Lübnan Dar-ul Fetva General Sekreteri Hoca Emin El Kurdi, Cuma günü yaptığı açıklamada 'Osmanlı Devletinin 'Terörist' olarak tanımlanması tamamen kabul edilemez' diye açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-06 18:47:18

Lübnan Dar-ul Fetva General Sekreteri'nden 'Osmanlı' açıklaması: Kabul edilemez

Lübnan Dar-ul Fetva General Sekreteri Hoca Emin El Kurdi, Cuma günü yaptığı açıklamada "Osmanlı Devletinin "Terörist" olarak tanımlanması tamamen kabul edilemez" diye açıkladı.

Başkent Beyrut El Amin camisinden Cuma namazı ardından konuşan Emin Hoca, TR haberi takip ederek "Tarihimiz ve dedelerimiz Osmanlı'ya dayanır ve Peygamberimizin ve Sahabelerin döneminden bu aydınlık devam etti. Devam eden dönem, çok sayıda hainlik ve ihanetler gördü ve Osmanlı dönemine kadar devam etti. Bugün Osmanlı'yı haksız yere suçluyorlar ve onlara terörist diyorlar, bu tarihe ve gerçeklere aykırı bir şey. Hz. Muhammed'in vaaz ettiği Fatih Sultan Mehmet'te dahil olmak üzere Müslüman halifeleri içerir." dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun Cumartesi günü, Lübnan'ın kuruşunun yüzüncü yılını nedeniyle televizyonda yapılan bir konuşma sırasında, Osmanlı devletine, Lübnan'ın geniş bir kesimi tarafından reddedilen “Osmanlı devletinin, özellikle Lübnan'a karşı terör uygulayan bir devlet olduğunu” söyleyerek net bir saldırı başlattı.

Haber Ara