$

Dolar

46,4985

Euro

52,9587

£

Sterlin

61,4621

Frank

57,4199

Gram Altın

6.060,7500

Bitcoin

2.904.017

$

Dolar

46,4985

Euro

52,9587

£

Sterlin

61,4621

Frank

57,4199

Gram Altın

6.060,7500

Bitcoin

2.904.017

Dünya

Lübnan'dan İsrail'e çağrı: Saldırıları durdurun

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İsrail'in saldırılarını durdurması için uluslararası baskı çağrısı yaptı. Avn, 'Lübnan halkı yeni bir savaş istemiyor' dedi ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesini talep etti.

23.10.2025 - 13:15
necaticeylan
Lübnan'dan İsrail'e çağrı: Saldırıları durdurun
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İsrail'in ülkesine yönelik sürdürdüğü saldırı ve ihlallerin durdurulması çağrısında bulundu. Avn, İsrail'in işgal ettiği Lübnan topraklarından çekilmesi için garantör ülkelere baskı çağrısı yaptı.

AVN: SALDIRILARIN DURDURULMASI İÇİN MEKANİZMA İŞLEMELİ

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Joseph Avn, Ateşkesi Denetleme Komitesi Başkanı ABD'li General Joseph Clearfield'i başkent Beyrut'un doğusundaki Baabda Sarayı'nda kabul etti. Görüşmede İsrail'in ülkesine yönelik saldırı ve ihlallerini sürdürdüğüne dikkat çeken Avn, Ateşkesi Denetleme Komitesinin oluşturduğu mekanizmanın bu saldırıların önüne geçmesi gerektiğini belirtti.

Avn, Lübnan'ın ateşkese tam olarak bağlı kaldığını ifade ederek, “İsrail'in hiçbir gerekçesi olmayan saldırılarının engellenmesi ve Lübnan'ın güneyine istikrarın geri getirilmesi konusunda Ateşkesi Denetleme Komitesinin çalışmalarına büyük umutlar bağladık. İsrail'in özellikle sivil vatandaşları ve ticari tesislere yönelik devam eden saldırıları kabul edilemez.” dedi.

"LÜBNAN HALKI YENİ BİR SAVAŞ İSTEMİYOR"

Lübnan ordusunun Litani Nehri'nin güneyinde görevini eksiksiz yerine getirdiğini vurgulayan Avn, ordunun bölgede konuşlanma çalışmalarını güçlendirdiğini kaydetti. İsrail'in işgalini sürdürdüğü Lübnan topraklarından çekilmesi için garantör ülkelere baskı yapma çağrısında bulunan Avn, Lübnan halkının ve özellikle güneyde yaşayan vatandaşların yeni bir savaş istemediğini belirtti.

ABD'li General Clearfield ise Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a, komitenin toplantıları ve alınan kararlarla ilgili bilgi verdi. Clearfield, güneydeki ihlallerin son bulması amacıyla toplantıların düzenli olarak sürdürüleceğini iletti.

İSRAİL ATEŞKESİ DEFALARCA İHLAL ETTİ

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen, İsrail'in bu anlaşmayı defalarca ihlal ettiği bildirildi. Ateşkesi Denetleme Komitesinde, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan ve İsrail'in yanı sıra Fransa ile ABD yer alıyor. İsrail ordusu, ateşkes anlaşmasındaki geri çekilme maddesine rağmen, Lübnan sınırındaki beş noktada varlığını sürdürmeye devam ediyor.

AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın