$

Dolar

46,8602

Euro

53,5146

£

Sterlin

62,6281

Frank

58,0383

Gram Altın

6.113,1800

Bitcoin

2.909.775

$

Dolar

46,8602

Euro

53,5146

£

Sterlin

62,6281

Frank

58,0383

Gram Altın

6.113,1800

Bitcoin

2.909.775

Dünya

Lübnan'da kriz: Hariri siyasete ara verdiğini açıkladı

Eski Lübnan Başbakanı ve Sünni Müstakbel Hareketi lideri Saad el-Hariri, siyasi faaliyetlerini durdurduğunu belirterek, partisine de aynı kararı alma çağrısında bulundu.

24.01.2022 - 18:54
Cumali Dalkılıç
Lübnan'da kriz: Hariri siyasete ara verdiğini açıkladı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Eski Lübnan Başbakanı ve Sünni Müstakbel Hareketi lideri Saad el-Hariri, başkent Beyrut'taki konutunda ekonomik krizin gölgesinde yapılacak 15 Mayıs'taki seçimlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ulusal ve mezhepsel bölünme, uluslararası karmaşıklık ve İran nüfuzunun etkisindeki Lübnan için bazı kararlar aldığını ifade eden Hariri, "İlk olarak siyasi faaliyetlerime ara veriyorum ve ailem olan partimin de aynı kararı alması çağrısında bulunuyorum." dedi.

Hariri ayrıca, partisinden, seçimlerde milletvekili adayı göstermemesini de istedi.

Saad Hariri, 3 ay aradan sonra 19 Ocak'ta Beyrut'a dönmüş ve Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Meclis Başkanı Nebih Berri ve diğer kanaat önderleriyle bir araya gelmişti.

Hariri, hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle 2019'da istifa etmişti

Hariri, Ekim 2019'da patlak veren hükümet karşıtı gösteriler üzerine başbakanlık görevinden istifa etmişti.

Eski Başbakan Hariri, Beyrut'ta meydana gelen liman patlaması ve derinleşen ekonomik krizin ardından Kasım 2020'de yeniden başbakanlık görevine getirilmişti.

Ancak Hariri, siyasi partiler arasında bir konsensüs sağlayamayıp hükümeti kuramadığı için Temmuz 2021'de görevinden tekrar istifa etmişti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın