Dolar

32,3846

Euro

34,5782

Altın

2.388,04

Bist

10.045,74

Libya Siyasi Diyalog Forumu Danışma Komitesi, geçiş otoritesiyle ilgili öneride anlaştı

Libya'da siyasi krize çözüm bulunması için düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu'na bağlı Danışma Komitesinin ülkeyi seçimlere kadar yönetmesi beklenen geçiş otoritesinin oluşturulmasıyla ilgili öneri üzerinde anlaştığı açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-17 00:56:11

Libya Siyasi Diyalog Forumu Danışma Komitesi, geçiş otoritesiyle ilgili öneride anlaştı

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Temsilcisi Stephanie Williams, 18 üyeli Danışma Komitesinin anlaştığı önerinin Libya Siyasi Diyalog Forumu tarafından pazartesi günü oylanacağını duyurdu.

Williams, Başkanlık Konseyi ve hükümetten oluşan geçici yürütme otoritesinin amacının ülkeyi 24 Aralık 2021'de düzenlenmesi planlanan demokratik seçimlere hazırlamak olduğunu vurguladı.

Öte yandan, Libya Siyasi Diyalog Forumu katılımcılarından ismini vermek isteyen bir katılımcı, AA muhabirine, Danışma Komitesinin önerisine ilişkin bilgi verdi.

Forum katılımcılarının üzerinde uzlaşma sağladığı bu öneriye göre, Başkanlık Konseyi Başkanı ve Başbakan seçmek için, Libya'yı oluşturan 3 bölgeden (Batıda Trablus, doğuda Sirenayka, güneyde Fizan) birer aday belirlemeleri ve en az yüzde 70 oy oranıyla birini seçmeleri bekleniyor. Katılımcılar, Başkanın seçildiği bölgenin dışındaki 2 bölgeden de birer Başkan yardımcısı belirleyecek.

Haber Ara