Dolar

43,2733

Euro

50,5057

Altın

6.526,62

Bist

12.747,88

Libya İçişleri Bakanı: Hafter’i yakında Trablus’tan çıkaracağız

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ve ona bağlı grupları başkentten çıkarmak için kısa süre içinde savunma pozisyonundan çıkarak saldırıya geçeceklerini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-03 13:27:46

Libya İçişleri Bakanı: Hafter’i yakında Trablus’tan çıkaracağız

Bingazi merkezli 218 TV'nin haberine göre, Reuters'e konuşan Başağa, "UMH yakında Hafter'i Trablus'tan çıkarmak için gereken adımları atacak. Geçen cuma ve cumartesi günleri Mitiga Havalimanı'na ve Trablus'a 60 roket düştü" ifadelerini kullandı.

"Silahlı güçlerimiz yakında savunma pozisyonundan çıkarak saldırıya geçecek" diyen Başağa, ateşkesin sürmesi konusunda umut kalmadığını kaydetti.

Başağa, ABD ve İngiltere'yi Hafter'e destek veren ülkelere baskı yapmaya çağırarak, Libya'da insani krizin büyüyebileceği uyarısında bulundu.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara