$

Dolar

48,4802

Euro

56,4443

£

Sterlin

65,7083

Frank

59,9071

Gram Altın

6.812,6900

Bitcoin

3.816.770

$

Dolar

48,4802

Euro

56,4443

£

Sterlin

65,7083

Frank

59,9071

Gram Altın

6.812,6900

Bitcoin

3.816.770

Dünya

Libya'daki taraflardan karşılıklı 'Tamanhint Askeri Üssü' açıklaması

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ülkenin güneyindeki Sebha kentinde bulunan Tamanhint Askeri Üssü'nde kontrolü sağladığını belirtirken, General Halife Hafter'e bağlı güçlerden ise kısa süreli çatışmaların ardından 'üssün geri alındığı' açıklaması geldi.

18.04.2019 - 16:09
pinar
Libya'daki taraflardan karşılıklı 'Tamanhint Askeri Üssü' açıklaması
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

UMH'ye bağlı "Güneyi Kurtarma Güçleri"nin Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, "Libya Ordusu Başkomutanı (UMH Başkanlık Konseyi Başkanı) Fayiz es-Serrac'ın 'Burkan el-Gadab' operasyonu kapsamında verdiği talimatlar doğrultusunda Tamanhint Askeri Üssü'nde kontrol sağlanmıştır." denildi.

HAFTER GÜÇLERİ'NDEN "ÜSSÜ GERİ ALDIK" AÇIKLASI

Hafter'e bağlı güçlerin basın ofisinden yapılan açıklamada ise "silahlı bir grubun saldırısına uğrayan askeri üssün kısa süreli bir çatışmanın ardından geri alındığı" ileri sürüldü.

Saldırı düzenleyen silahlı grubun "Çad'dan gelen yabancı milisler" olduğu iddia edilen açıklamada, kuşatılan askeri üssün takviye güçlerin gelmesinin ardından birkaç saat içinde geri alındığı ifade edildi.

Libya'nın güneyindeki Sebha kentinin kuzeydoğusunda yer alan Tamanhint Askeri Üssü, Mayıs 2017'de Hafter güçlerinin kontrolüne geçmişti.

LİBYA'NIN GÜNEYİNDEKİ EN ÖNEMLİ HAVA ÜSSÜ

Tamanhint Askeri Üssü, ülkenin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan bir noktada bulunması sebebiyle Libya'nın güneyindeki en önemli hava üssü olarak biliniyor.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Başkent Trablus etrafında devam eden şiddetli çatışmalarda, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre şu ana kadar 205 kişi öldü, 913 kişi yaralandı.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüğü Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasında iki haftadır çatışmalar yaşanıyor.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın