Dolar

32,2726

Euro

34,7125

Altın

2.401,41

Bist

10.336,50

Libya'da Trablus'u hedef alan silahlı saldırganlar çekildi

Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Merkezi'ni hedef alan silahlı saldırganlar bölgeden çekildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-05 07:17:24

Libya'da Trablus'u hedef alan silahlı saldırganlar çekildi

UMH'ye bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile bakanlar da silahlı saldırının hedefindeki Başkanlık Konseyi Merkezi'nden ayrıldı.

Saldırganların bazı talepleri olduğu belirtilirken konuya ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

ANA YOLLAR TRAFİĞE AÇILDI

Herhangi bir yaralanmaya yol açmadığı aktarılan saldırının ardından bölgede sükunetin hakim olduğu ve ana yolların trafiğe açıldığı kaydedildi.

Başkentin merkezinde Sikke yolu üzerinde bulunan UMH Başkanlık Konseyi Merkezi'ne gün içinde silahlı saldırı düzenlenmişti. Görgü tanıkları, Başkanlık Konseyi Merkezi'nden silah sesleri yükseldiğini aktarmıştı.

HAFTER GÜÇLERİ TOP ATIŞLARINA BAŞLADI

Ayrıca Halife Hafter'e bağlı birlikler tarafından öğleden sonra Trablus'a yönelik top atışları başlatılmış, UMH'ye bağlı güçler de buna karşılık vermişti.

2 AMBULANS HEDEF ALINDI

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH), bağlı Burkan el-Gadab Operasyonu'nun sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, yaralı taşıyan 2 ambulansın Hafter güçlerinin saldırısına uğradığı belirtildi.

Saldırı sonucu ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmezken, ambulansların fotoğrafları paylaşıldı.

LİBYA'DA KRİZ

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmıştı.

 

 

Haber Ara