Dolar

32,3805

Euro

34,6752

Altın

2.410,27

Bist

10.109,86

Kushner’in dostu siber taciz suçlamasıyla tutuklandı

ABD Başkanı Trump’ın damadı Jared Kushner'ın yakın dostu Ken Kurson, boşanmasından kaynaklanan olaylarla ilgili olarak tutuklandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-23 21:06:23

Kushner’in dostu siber taciz suçlamasıyla tutuklandı

Başkan Trump'ın damadı Jared Kushner'ın yakın arkadaşı Ken Kurson, boşanmasıyla bağlantılı olarak siber tacizle suçlanarak federal polis tarafından gözaltına alındı.

Şu anda bir medya şirketi işleten ve kripto para sektöründe çalışan Kurson, Trump'ın 2016 seçim kampanyasındaki konuşma metinlerinin yazılmasına yardımcı olmuştu. Kushner, 2013'te sahibi olduğu haftalık gazete The New York Observer'ın yazı işleri müdürlüğüne Kurson'u atamıştı.

Kurson, aynı zamanda, Bay Trump'ın kişisel avukatı ve eski New York belediye başkanı Rudolph W. Giuliani'nin uzun zamandır ortağıydı.

Brooklyn'deki federal savcılar Kurson'u, evliliğinin kötüye gitmesinden sorumlu tuttuğu bir arkadaşı da dahil olmak üzere birkaç kişiye tehdit ve gizli mesajlar göndermekle suçladı.

FBI suç duyurusunda, Kurson'un 2015'teki boşanma davası sırasında, bir kişinin bilgisayarına tuş vuruşlarını izlemek için yazılım yüklemek de dahil olmak üzere benzer bir taciz modeline karıştığına dair kanıt topladığını açıkladı. Ayrıca yapılan şikayete göre, söz konusu kişinin “yanlış davranışlarını” bildirmesi için o kişinin işvereniyle iletişim kurarken takma adlar kullandığı iddia edildi.

Kurson'ın avukatı Marc L. Mukasey yaptığı açıklamada, “Ken Kurson onurlu bir adam, sevgi dolu bir baba ve yetenekli bir yazardır. İddia edilen davranış federal bir cezai kovuşturmaya pek değmez. Ken atlatacak” dedi.

New York Times

Haber Ara