İsrail rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu yine Akdeniz ve Orta Doğu'da fitne peşinde. Netanyahu yaptığı açıklamada, 'Orta Doğu'nun çevresinde ya da içinde esasen bir 'altıgen ittifak sistemi' oluşturacağız. Bu ittifak, Hindistan'ı, Arap ve Afrika ülkelerini, Yunanistan'ı, Güney Kıbrıs'ı ve şu an söyleyemeyeceğim bazı Asya ülkelerini içeriyor. Bunu düzenli bir şekilde duyuracağım' dedi.
Rusya, NATO'nun Estonya'ya nükleer silah konuşlandırması halinde hedeflerinde olacağını açıkladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Nükleer silah yerleştirilmesi halinde Estonya hedefimiz olur' dedi.
Pakistan ile Afganistan arasındaki gerginlik bir türlü bitmiyor. Afganistan resmi makamlarına göre, Pakistan'ın ülkenin Paktika ve Nangarhar vilayetlerinde düzenlediği hava saldırılarında çoğu sivil olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetti.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da savaş duası yaptırdı. Trump, Ulusal Valiler Derneği yemeğinde Savunma Bakanı Pete Hegseth'i kürsüye davet edip dua ettirdi. Hegseth'in, 'Dünyanın dört bir yanındaki savunucularımızı gözet ve koru' sözlerini kullandığı dua, medyada 'savaş duası' olarak yorumlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland isteği bitmiyor. Trump, daha önce satın almak istediğini söylediği Danimarka toprağı Grönland'a bir hastane gemisi göndermek için Louisiana Valisi Jeff Landry ile birlikte çalıştığını söyledi.
Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i, 23 Şubat Pazartesi gününe kadar Slovakya'ya petrol sevkiyatını yeniden başlatmaması durumunda Ukrayna'ya acil durumlarda gerçekleştirdikleri elektrik tedarikini durdurmakla tehdit etti.