Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kral Abdullah, Gazze'ye havadan yardım operasyonunda

Ürdün Kralı 2. Abdullah, 145 gündür devam eden İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye yönelik havadan paraşütle atılan yardım operasyonuna bizzat katıldı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-28 22:03:59

Ürdün Hava Kuvvetleri tarafından Gazze'deki sivil halkın ihtiyaçlarının hızlı ulaştırılması için paraşütle havadan yardım operasyonu yapıldı. Ürdün Kralı 2. Abdullah, bizzat operasyona katılarak yardım kolilerinin havadan atılmasını sağladı.

Kraliyet hesabından yapılan açıklamada “Majesteleri Kral 2. Abdullah bugün Gazzelilere yardım sağlamak amacıyla düzenlenen hava indirme operasyonuna katıldı” dendi.

GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM

Görgü tanıkları, "Uyruğu belli olmayan uçaklar savaşın başlangıcından bu yana ilk kez kuşatma altındaki Gazze'nin kuzeyine Cibaliya'daki Endonezya Hastanesi civarına onlarca gıda kutuları bıraktı." dedi.

Tanıklar, uçakların Gazze'nin batısında bulunan Rimal Mahallesindeki Meçhul Asker Parkına ikinci bir yardım indirmesi yaptığını aktardı.

Filistinli kaynaklar, uçaklardan paraşütlerle atılan yardımların insani felaketin yaşandığı Gazze için "oldukça sınırlı" olduğunu söyledi.

Mısır ordusu, dün yaptığı açıklamada, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Gazze'ye yardım ulaştırmak için yaptığı havadan yardım operasyonuna Katar ve Fransa'nın da katıldığını duyurmuştu.

DHA, AA

Haber Ara