Dolar

43,6024

Euro

51,5860

Altın

6.955,91

Bist

13.521,96

Kosta Rika'dan 'Nikaragua ve Venezuela' açıklaması

Kosta Rika Devlet Başkanı Carlos Alvarado, Nikaragua ve Venezuela'daki insani krize ilişkin problemlerin çözümünün askeri seçeneğin dışında tutulması gerektiğini bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-24 07:32:24

Kosta Rika'dan 'Nikaragua ve Venezuela' açıklaması

Ülke basınında yer alan habere göre Alvarado, Nikaragua ve Venezuela'daki problemlerin çözümü konusunda askeri seçeneğin bu opsiyonların dışında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Alvarado, "Nikaragua ve Venezuela krizinin çözümü askeri seçeneğin dışında tutulmalı." ifadesini kullandı.

Venezuela ve Nikaragua krizlerinin Latin Amerika kıtasında ağır tahribatlar meydana getirdiğine dikkati çeken Alvarado, "Kuşkusuz bu krizler, Latin Amerika'yı çok etkiliyor çünkü toplumlarımız her gün biraz daha kaynaşıyor ve bütünleşiyor. Bir ülkede olanların diğerlerini etkilediği çok fazla faktör var." değerlendirmesinde bulundu.

Alvarado, demokratik yoldan sapmadan diyalogda ısrar edeceklerini, aksi takdirde başka türlü düşünmenin daha fazla şiddete yol açabileceğine işaret etti.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua ve Venezuela'da bir süreden bu yana ciddi insani ve siyasi krizler yaşanıyor.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Epstein'in suç ortağı pedofili Maxwell'in hücre görüntüleri paylaşıldı

Haber Ara