$

Dolar

47,9251

Euro

56,0019

£

Sterlin

65,2479

Frank

60,1092

Gram Altın

6.952,1800

Bitcoin

3.293.733

$

Dolar

47,9251

Euro

56,0019

£

Sterlin

65,2479

Frank

60,1092

Gram Altın

6.952,1800

Bitcoin

3.293.733

Dünya

Koronavirüs aşısında önemli gelişme: İşte insanlar üzerinde yapılan denemelerdeki ilk sonuçlar

Koronavirüs aşı adayları arasında insan çalışmalarına ilk başlayan Moderna'nın, 'mRNA1273' aşısı ile ilgili ilk sonuçlar geldi.

18.05.2020 - 19:06
duyguyildirim
Koronavirüs aşısında önemli gelişme: İşte insanlar üzerinde yapılan denemelerdeki ilk sonuçlar
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Amerikan şirketinde yapılan açıklamada, Kovid-19 aşı testinin ilk fazda olumlu sonuç verdiğini duyurdu.

 Şirket yetkilileri, aşının güvenli olduğunun onaylandığını da açıklarken, deneye katılan 8 insanın sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu. Açıklamayı yapan Dr. Tal Zaks, "Birinci fazda ilk verilere göre aşı bağışıklık sisteminin mücadelesine destek verdi" dedi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; deney sonrasında deneklerden alınan antikorların, Kovid-19'u yenen hastaların antikorlarıyla aynı seviyede olduğu duyuruldu. Şirket "mRNA-1273" isimli aşının genel olarak güvenli olduğunu ve denekler tarafından tolere edilebildiğini açıkladı.

İKİNCİ FAZA ONAY, ÜÇÜNCÜ FAZ TEMMUZDA

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), geçen hafta şirketin ikinci faz çalışmalara geçmesine izin vermişti. İkinci fazda, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılacağı ve daha fazla insan denek kullanılacağı açıklanmıştı. Moderna, temmuz ayında üçüncü faza geçmek istediğini duyurdu.

İNSANLAR ÜZERİNDE DENENEN İLK AŞI

İnsanlar üzerinde denenmeye başlanan ilk aşı olma özelliği taşıyan çalışmanın ilk dozu, 16 Mart tarihinde Seattle kentinde gönüllü Jennifer Haller'e enjekte edilmişti.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın