Dolar

43,2724

Euro

50,5341

Altın

6.538,33

Bist

12.747,88

Koronavirüs ABD'de Mardi Gras şölenini de vurdu

ABD’nin New Orleans eyaletinde her yıl düzenlenen Mardi Gras Dünyası eğlencesi koronavirüs salgınından darbe aldı. New Orleans'ın yıllık geleneksel eğlencesi Mardi Gras kutlaması koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl iptal edildi. Geçit törenlerinin iptali yanında barlar da kapatıldı, kalabalık yasağı getirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-13 21:07:15

Koronavirüs ABD'de Mardi Gras şölenini de vurdu

Muses geçit töreni "krewe"nin bir üyesi olan Virginia Saussy, "Bu yıl hayal kırıklığı olacak. Evi, büyük bir geçit töreni rotasında bulunan pek çok kişi gibi, genellikle yılın bu zamanında insanlarla dolup taşıyordu. Kültürümüzde bu duraklamanın ne kadar sıra dışı olduğunu insanların fark etmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Mardi Gras, Hristiyan toplulukların geleneğinde Büyük Perhiz'in arifesi olan salı gününde (Tövbe Salısı) gerçekleştirilen şölen. Hristiyan inanışında Paskalya tarihine bağlı olarak, her sene 2 Şubat ile 9 Mart arasındaki bir salı günü başlayan kutlamalar günlerce sürüyor.

AP

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara