Dolar

32,2427

Euro

34,7560

Altın

2.411,61

Bist

10.267,09

Korona salgını İsrail askerlerinin psikolojisini bozdu

Haaretz gazetesi, korona salgınından etkilenen çok sayıda İsrail askerinin psikolojik ve ekonomik destek taleplerinde büyük artış olduğunu yazdı. IDF komutanları ise, askeri ruh sağlığı yetkilileriyle konuşma taleplerinde yüzde 60 artış olduğunu söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-08 08:10:09

Korona salgını İsrail askerlerinin psikolojisini bozdu

Korona salgını işgal devleti İsrail askerlerinin psikolojisini bozdu. Ordu, son aylarda çok sayıda İsrail askerinin psikolojik ve ekonomik destek taleplerinde büyük artışa tanık oldu.

İsrail gazetesi Haaretz'de 6 Mart 2021 Cumartesi günü yayınlanan bir haberde, korona virüsünün savaş birimlerindeki İsrail askerlerinin ihtiyaçlarını olumsuz etkilediğini ve askerlerin iki buçuk kat maddi yardım talep etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

İsrail Savunma Gücü (IDF) komutanları, askeri ruh sağlığı yetkilileriyle konuşma taleplerinde % 60 artış olduğunu ve bunun askerlerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan ailelerine yönelik endişelerinden kaynaklandığını söyledi.

Ekonomik yardım bütçesi

İsrail ordusunda çok sayıda piyade tugayını ve seçkin birliği yöneten üst düzey bir subay, 2020 itibariyle, çoğu idari hizmetlerde bulunan muharebe tugay askerlerinin yaklaşık % 30'unun ordudan ekonomik yardım talep ettiğini söyledi.

Bununla birlikte, korona virüs nedeniyle 2020'de memurlar, özellikle birinci sınıf ve seçkin birimler için ekonomik yardım için bütçenin iki katından fazlasına ihtiyaç duydu.

Üst düzey IDF subayı ayrıca, çoğu savaş askerinin aileleri için ekonomik yardımın yanı sıra küçük kardeşleri için bilgisayar satın almak veya faturalarını ödemek için mali yardımın yanı sıra orduda çalışma iznine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

İlgili bir bağlamda, 2020 yılında Yüksek Komutanlık, korona salgını krizinin başlamasından bu yana artan yardım taleplerini ele almak için yüksek rütbeli subaylarla toplantılar düzenledi. Toplantılardan sonra IDF, milyonlarca şekel ile savaş birimlerine yardım etmek için fonunu artırdı.

Askerler için mali hibe sağlamak

Ayrıca, diğer ihtiyaçların yanı sıra, komutanların ailelerine yardım etmek için özel asker gruplarına (İsrail'de babasız askerler veya çalışma izni olan askerler gibi) 1.200 şekel (360 $) kadar hibe sağlamasına izin verildi.

Bu arada, askerlik hizmeti sırasında çalışamayacak durumda olan askerlere 2.000 NIS'ye kadar hibe dağıtmak için özel fonlar oluşturuldu.

Üst düzey IDF subayı, ekonomik krizin askerlerin aileleri üzerindeki etkisi nedeniyle bu yıl ekonomik yardım taleplerinin artması için hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan komutanlar, İsrail'de babaları olmayan askerlere hibe veya bakkal fişleri vermeye başladıkça, muharebe tugaylarındaki komutanlar, farklı birimlere uyacak şekilde artan yardım taleplerini çeşitli şekillerde ele almaya çalışıyorlar.

Ayrıca, diğer birimlerde askerler, derslerine çevrimiçi olarak katılmak zorunda olan küçük kardeşleri için bilgisayarların yanı sıra mobilya ve ev aletleri satın almak için mali yardım aldı.

Kaynak: Arabicpost.net

Haber Ara