İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Ada'ya hava savunma sistemi yerleştirme planına KKTC'den sert tepki geldi. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, bu girişimin KKTC'ye yönelik açık tehdit olduğunu belirterek “Türkiye ile her masayı yıkarız” dedi.
KKTC Cumhuriyet Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre Öztürkler, Oktan Türk Teşkilatı Derneği Başkanı Rauf Babacan ve dernek yönetimini kabulünde konuştu. Öztürkler, İsrail ve GKRY'nin Ada'ya hava savunma sistemi yerleştirme girişiminin barışa değil bölgesel istikrarsızlığa hizmet ettiğini vurguladı. Hindistan'ın da GKRY ile yaptığı askeri işbirliğine değinen Öztürkler, bölgeyle ilgisi olmayan ülkelerin Doğu Akdeniz'de provokatif hamlelerde bulunmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Öztürkler, KKTC'nin haklarını korumakta kararlı olduklarını belirterek, “KKTC'ye karşı kurulan her masayı, ana vatan Türkiye ile birlikte yıkarız. Türkiye ile birlikte bu iradeye sahibiz. Bu halkın güvenliği hiçbir küresel hesabın parçası olamaz” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında Hindistan ve İsrail gibi ülkelerin Müslümanlara yönelik ayrımcılık, şiddet ve katliam politikalarını hatırlatan Öztürkler, bu ülkelerin başka coğrafyalarda stratejik ortaklık kurma hakkına sahip olmadığını dile getirdi. Türkiye'nin güçlü desteğiyle KKTC'nin barışı ve egemenliği korumaya kararlı olduğunu vurgulayan Öztürkler, bölgedeki askeri işbirliklerine karşı net bir uyarıda bulundu.
Yorum Yap