Dolar

32,4227

Euro

34,7135

Altın

2.433,75

Bist

10.082,77

Kıbrıs Rum kesiminden bir Türk aday ilk kez AP seçimlerini kazandı

Güney Kıbrıs'ta yapılan Avrupa Parlementosu seçimlerinde ilk kez Rum kesiminden bir Kıbrıslı Türk temsiliyet hakkı kazandı. AKEL partisinin Türk adayı Prof. Niyazi Kızılyürek, Avrupa Parlamentosundaki 6 sandalyeden birinin sahibi oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-27 12:12:34

Kıbrıs Rum kesiminden bir Türk aday ilk kez AP seçimlerini kazandı

Pazar günü yapılan seçimlerde, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in partisi DİSİ birinci, AKEL ise ikinci oldu. 5 bin 604 Kıbrıslı Türk'ün oy kullandığı seçimlere katılım oranı ise yüzde 42.8 olarak kayda geçti.

AKEL PARTİSİ "TEK KIBRIS"I DESTEKLİYOR

Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre Kıbrıs'ın her iki tarafında seçim kampanyası yürüten Kızılyürek, adanın yeniden birleşmesini istiyor.

Kızılyürek'i aday gösteren komünist parti AKEL, Kıbrıslı Türklere yakınlığıyla ve adadaki sorunun çözümü için toplumların bir arada yaşadığı federal bir yapıyı savunan tek parti olmasıyla biliniyor.

KIBRISLI TÜRKLER AP SEÇİMLERİNDE OY VERDİ

Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı bulunuyor ancak bunun için Kıbrıslı Türklerin Rum kesimine geçmeleri gerekiyor.

Adanın kuzeyinde bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye hariç uluslararası toplum tarafından tanınmıyor. 2004'te Avrupa Birliği'ne katılan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, resmi olarak Kıbrıs'ın tamamıyla AB'nin bir parçası olarak görüyor.

 

Haber Ara