Dolar

32,3750

Euro

34,7314

Altın

2.394,80

Bist

10.208,65

Ketaib Hizbullah: ABD'ye saldırı için emir bekliyoruz

Irak'taki Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) sözcüsü Muhammed Muhi, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'in öldürülmesine ilişkin Rûdaw’a yaptığı ilk açıklamada, “ABD’ye karşı yapılacak her saldırı için hazırlıklıyız, bunun için emir bekliyoruz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 17:51:51

Ketaib Hizbullah: ABD'ye saldırı için emir bekliyoruz

Rûdaw'a konuşan Ketaib Hizbullah Sözcüsü Muhammed Muhi, "Irak ile ABD arasındaki askeri anlaşma sona ermiş sadece ABD'nin ülkeden çıkışı kalmıştır. ABD'ye karşı saldırı düzenleme hakkına sahibiz, bu kapsamda Kataib Hizbullah her türlü hazırlık içerisindedir şu anda verilecek emirleri bekliyoruz" dedi.

486333Image1
Irak'taki Ketaib Hizbullah sözcüsü Muhammed Muhi

ABD'NİN SÜLEYMANİ OPERASYONU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra, Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla birlikte toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Haber Ara