Dolar

32,3415

Euro

34,8548

Altın

2.387,80

Bist

10.276,88

“Kaybeden sonucu kabul etmeyecek, ortalık karışacak…”

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Naryshkin, ABD seçimlerinde kimin kazanacağından bağımsız olarak sosyal krizin derinleşmesini beklediklerini ve radikallerin sokağa çıkabileceğini söyledi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-03 15:14:38

“Kaybeden sonucu kabul etmeyecek, ortalık karışacak…”

ABD seçimlerinde mevcut başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarışıyor. Kazanan aday 4 yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri'ni yöneten isim olacak.

ABD'de yaşanan gerilimli kampanya sürecinin, seçim sonuçlarına da kaos damgası vurabileceği beklentisi paylaşılmaya devam ediyor. Bu beklentiye katılanlardan biri de, önceki seçimlerde müdahalesi olduğu iddia edilen Rusya'nın Dış İstihbarat Servisi oldu.

2857509_810x458

“Kaybeden taraf sonucu kabul etmeyecek”

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Naryshkin, RIA'ya verdiği röportajda ABD'de seçimlerin Amerikan toplumunda daha fazla bölünmeye yol açmasını beklediklerini söyledi.

Naryshkin, "Bizim değerlendirmemiz, kimin kazanacağından bağımsız şekilde sosyal krizin derinleşeceği yönünde. Kesin olan şey kaybeden tarafın sonuçları kabul etmeyecek olması. Bu da radikalleri sokaklara çıkmak için cesaretlendirecek" ifadelerini kullandı.

ABD'de seçimler yaklaşırken, başkent Washington'da gerginlik beklentisi nedeniyle birçok dükkan ve mağazanın tahta plakalarla camlarının ve kapılarının kapatıldığı görüntülenmişti.

Haber Ara