Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Katar: Yemen krizinin çözüm çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz

Katar, Suudi Arabistan, Umman ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen krizine çözüm bulma çalışmalarını memnuniyetle karşılıyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-25 20:48:41

Katar: Yemen krizinin çözüm çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz

Katar Dışişleri Bakanlığı, BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in barış sürecini desteklemek için önerdiği yol haritasını takdir ettiğini yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doha, Yemen'deki barışa yönelik çabaları, BM, Suudi Arabistan ve Umman'ın çabalarını takdirle karşılıyor ve Grundberg'in barış sürecini desteklemeye yönelik çabalarını memnuniyetle karşılıyor."

Ayrıca açıklamada, Yemen krizine kapsamlı siyasi bir çözüm getirecek olan yol haritasının yakın bir zamanda imzalanacağı ve Yemen halkının güvenlik, refah ve kalkınma taleplerinin karşılanacağı sürdürülebilir bir barışın sağlanacağına olan güvenin vurgulandığı belirtildi.

BM Yemen Özel Temsilcisi Grundberg, 23 Aralık'ta yaptığı açıklamada Yemen hükümeti ve İran destekli Husilerin, "ülke genelinde kapsamlı ateşkes ve Yemenlilerin maddi durumlarının iyileştirilmesini de içeren bir dizi tedbire bağlı kalacağını" duyurmuştu.

Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana İran destekli Husiler başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

Suudi Arabistan ve Umman, 9 yıldır devam eden krize son verecek kapsamlı bir anlaşma için Yemen hükümeti ile Husiler arasında arabuluculuk yapmaktadır.

Haber Ara