Dolar

32,1994

Euro

35,0815

Altın

2.469,20

Bist

10.158,63

Kassam, Siyonist elit kuvveti pusuya düşürdü

Siyonist orduya bağlı özel kuvvetlerden bir ekibin Gazze'nin kuzeyindeki El-Bureyc'in doğusunda bir tünelin girişine çekilip pusuya düşürüldüğü anlar Kassam Tugayları tarafından görüntülendi.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-26 18:58:31

Kassam'ın paylaştığı bilgiler arasında 3 personel bombası, şok cihazı ve flaş cihazı kullanılarak İsrailli elit ekibin tamamının imha edildiği duyuruldu.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamaya göre, Gazze'nin orta kesiminde yer alan El-Bureyc'in doğusunda, 8 İsrail askeri, daha önce mayın döşenen bir tünelin içine çekildi ve ardından tünelin girişi patlatıldı.

Söz konusu askerlerin bir kısmının öldüğü bir kısmının da yaralandığı ifade edilen açıklamaya göre, yine aynı bölgede 2 İsrail "Merkava" tankı "Yasin 105" tanksavar roketiyle hedef alındı ve tanklar imha edildi.

kassam-israil

Kassam, operasyonda ele geçirilen ağır makineli tüfeğin görüntüsünü seri numarasıyla birlikte paylaştı.

Sosyal medyada Kassam'ın pusuya düşürdüğü İsrailli rütbeli askerlerin görüntüleri de paylaşıldı.

HAN YUNUS'UN DOĞUSUNDA 5 ÖZEL HAREKAT ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kassam Tugayları, Telegram hesabından, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusuna karşı yürüttükleri direniş faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 2 İsrail askerinin RPG roketiyle hedef alınarak öldürüldüğü belirtilen açıklamada, Han Yunus'un doğusunda da "Yahalom" adlı özel harekat birliğinden 5 İsrail askerinin tünellerden birine çekilerek, tünelin havaya uçurulması sonucu askerlerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

4 CİP VE BİR TANK PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Cuhr ed-Dik bölgesinde İsrail ordusuna ait 4 cipin pusuya düşürülerek antipersonel ve antitank bombalarıyla hedef alındığı ifade edildi. Söz konusu saldırıda öldürülen İsrail askerlerinin sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Saldırı yerine gelen bir İsrail tankının da "Yasin-105" roketiyle imha edildiğine yer verilen açıklamada, saldırı bölgesindeki kurtarma ve tahliye güçlerinin roket sistemi ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındı belirtildi.

İsrail'e ait helikopter ve ambulansların ölüleri bölgeden taşıdığı aktarılan açıklamada, Han Yunus şehrinin kuzeyinde de İsrail'e ait bir askeri personel aracının "Yasin-105" roketiyle hedef alınarak imha edildiği kaydedildi.

İsrail'den ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

GCG-x50XEAApXoX

Kassam Tugayları'nın kurduğu pusu sonucu 2 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 1 Astsubay ve 1 Çavuş öldürüldü.

Haber Ara