Dolar

32,3028

Euro

34,6636

Altın

2.410,69

Bist

10.045,74

Kassam'dan 'sıfır mesafe'den operasyon

Gazze'de İzzeddin Kassam Tugayları ile İsrail ordusu arasındaki çatışmalar üçüncü ayını doldurmak üzereyken tüm şiddetiyle sürüyor. Kassam, işgal ordusunu Han Yunus'ta hedef aldığı bir dizi görüntü paylaştı.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-30 20:54:21

Görüntülerde, Kassam Tugaylarından bir mücahidin tünelden çıkıp elindeki patlayıcıyı sıfır mesafeden İsrail tankının üzerine bıraktıktan sonra saniyeler içerisinde tekrar tünele girdiği görüntülendi.

Kassam Tugayları, Telegram hesabından, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusuna karşı yürüttükleri direniş faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze kentinin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde yaşanan çatışmalarda, İsrail özel kuvvetlerinden 20'den fazla ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Kassam Tugayları bir başka açıklamada, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde İsrail'e ait bir Merkava tankını "Şuvaz" adlı el yapımı patlayıcı ile hedef aldıklarını aktardı.

Ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail araçlarının ve askerlerinin bulunduğu 2 alanın havan toplarıyla vurulduğu kaydedildi.

İsrail tarafından olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

KASSAM İSRAİL TANKINI SIFIR MESAFEDEN HEDEF ALDI

Öte yandan Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan İsrail askerleriyle karadan çatıştığı görüntüleri yayınladı.

İsrail ordusuna ait tankın sıfır mesafeden hedef alındığı anlar da kaydedildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 168'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 502 askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Kassam Tugayları 7 Ekim'den bugüne kadar 800'ün üzerine İsrail askeri aracın imha veya kısmen imha edildiğini açıklamıştı.

 

Haber Ara