Dolar

32,2815

Euro

34,6375

Altın

2.412,18

Bist

10.045,74

Kassam'dan Netanyahu'ya 'esir mesajı'

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'de 7 Ekim 2023'te başlattığı bombardımanda eşi ve iki çocuğu öldürülen İsrailli esir Yarden Bibas'a ait yeni görüntüler paylaştı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-07 08:59:05

Kassam Tugayları, Telegram hesabından, İsrail bombardımanda eşi ve iki çocuğu öldürülen İsrailli esir Bibas'a ait bir video paylaştı.

Görüntülerde Bibas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik, "Buradan çıkıp onların (eşi ve çocukları) yasını mı tutacağım, yoksa onlarla birlikte toprağa mı gömüleceğim." sözleri yer aldı.

Kassam Tugayları açıklamasında ise İsrail bombardımanında öldürülen Bibas'ın eşi ve iki çocuğunun naaşlarını İsrail'e teslim etmeyi teklif ettiğini ancak Netanyahu hükümetinin söz konusu teklifi reddederek pazarlık yapmaya devam ettiği belirtildi.

Kassam Tugayları 30 Kasım'da paylaştığı görüntüde Bibas, Netanyahu'dan ağlayarak "Gazze'deki bombardımanlarda ölen üç aile üyesinin naaşlarının esir takası kapsamında İsrail'e götürülüp orada defnedilmesini" talep etmişti.

Hamas, yapılan müzakerelerde 7 kadın ve çocuk esir ile İsrail ordusunun bombardımanında öldürülen 3 İsrailli esirin naaşlarının teslim edilmesi karşılığında geçici ateşkesin bir gün daha uzatılması şeklindeki teklifin İsrail tarafından reddedildiğini duyurmuştu.

Kassam Tugayları, İsrail bombardımanında Sherry Silverman Bibas, Kfir Bibas ve Ariel Bibas adlı esirlerin öldüğünü belirtmişti.

Haber Ara