Dolar

32,3427

Euro

34,7515

Altın

2.410,86

Bist

10.045,74

Kassam: 40 İsrail askeri hedef alındı

İzzeddin Kassam Tugayları, Gazze'de birçok cephede çatışmalarında çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü ve İsrail tanklarının imha ettiğini duyurdu.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-19 23:20:04

Telegram uygulamasında yayınlanan açıklamalarda El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda İsrail askerlerinin "Ghoul" tüfeğiyle keskin nişancı atışıyla hedef aldığını, 3 İsrailli askerin imha edildiğini bildirdi.

Kassam, aynı bölgede iki askerin bulunduğu başka bir Merkava tankının Yassin 105 roketiyle hedef alınarak iki askerin öldürüldüğünü belirtti.

Gazze'de Zeytun mahallesindeki bir binaya barikat kuran İsrail kuvvetlerini hedef alarak ölü ve yaralı olduklarını açıklayan Kassam, ayrıca işgal askerlerinin barikat kurduğu bir binanın da hedef alındığını söyledi.

Rıdwan Mahallesi'nde bir askerin vurulduğunu kaydeden Kassam, başka bir operasyonda İsrail özel kuvvetlerinin saklandığı bir binayı hedef alarak makineli tüfeklerle çatışmaya girildiğini, ayrıca Gazze şehrinin güneybatısında tanksavar füzeleriyle bir tankın hedef aldığını aktardı.

Gazze'nin merkezindeki direniş grupları ise Bureyc kampının kuzeydoğusunda Yasin 105 mermisi ile askeri personel taşıyan bir Merkava tankını hedef aldı.

40 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ VE YARALANDI

El Kassam Tugayları Perşembe günü yaptığı açıklamada, Han Yunus, Gazze Şehri ve Doğu Cebeliye'deki savaş alanlarında yaklaşık 40 İsrail askerini öldürüp yaraladıklarını ve aralarında iki zırhlı personel taşıyıcı ve tankın da bulunduğu 10 aracı imha ettiklerini duyurdu.

Kassam, aynı gün mücahidlerin Gazze'nin El-Tuffa ve El-Darac mahallelerinde işgal ordusu ve araçlarıyla çatıştığını söylediği fotoğrafları yayınladı.

Buna karşılık İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, savaşçılarının Bureyc'in doğusundaki İsrail askeri grubunu hedef aldığı görüntüleri yayınladı.

FURKAN TUGAYLARI VARLIĞINI İLAN ETTİ

Öte yandan Mısır'ın Sina Yarımadası'nda varlığını duyuran Furkan Tugayları, İsrail'e karşı savaş ilan ettiklerini açıkladı.

2_349

Grubun açıklamasında yalnızca İsrail'e karşı savaşacakları belirtildi. Açıklamanın yapıldığı videoda, geçtiğimiz Haziran ayında sınır hattında İsrail askerlerine saldırı düzenleyen Mısır askeri Muhammed İbrahim Salah'ın fotoğrafı dikkat çekti.

Açıklamada, Mısır ordusunda ve bölgedeki diğer ordularda yer alan askerlere de seslenilerek İsrail'e karşı savaşılması çağrısı yapıldı.

Furkan Tugayları, 15 Ocak 2024'te Mısır sınırında İsrail güçlerine düzenlenen saldırının sorumluluğunu da üstlendi.

 

Haber Ara