Karadeniz'de 'KAIROS' ve 'VIRAT' gemilerine ait olduğu öne sürülen görüntüler
Karadeniz'de 'KAIROS' ve 'VIRAT' gemilerine düzenlenen saldırılara ait olduğu iddia edilen görüntüler yayınlandı.

Oluşturma Tarihi: 2025-11-29 17:21:33

Güncelleme Tarihi: 2025-11-29 18:40:18

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

Ukrayna medyasında yer alan haberlere göre; Karadeniz'de 'KAIROS' ve 'VIRAT' isimli tanker gemilerinde meydana gelen patlamaların, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile Ukrayna Donanması'nın ortaklaşa düzenlediği operasyonun sonucu olduğu öne sürüldü.

Konuya ilişkin paylaşılan görüntülerde, insansız deniz araçlarıyla gemilere saldırı düzenlendiği ve patlamaların yaşandığı görülüyor.

KEGM: SÖNDÜRME VE SOĞUTMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), Karadeniz açıklarında patlama sonucu yangının çıktığı 'KAIROS' adlı tanker ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "'KAIROS' isimli tankerdeki 25 personelin ekiplerimizce sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesi sonrası, 'KURTARMA-12' römorkörümüz ve 'NENE HATUN' acil müdahale gemimiz gece boyu gemideki yangına müdahale etmiş olup, yangın söndürme ve soğutma çalışmaları aralıksız devam etmektedir" denildi.