Dolar

32,3267

Euro

34,8441

Altın

2.392,45

Bist

10.276,88

Karadağlı Boşnakların Lideri Rafet Husoviç toprağa verildi

'Türkiye sevdalısı' Karadağlı Boşnakların lideri ve Boşnak Partisi’nin (BS) kurucusu Rafet Husoviç, memleketi Rojaye’de binlerce kişinin katıldığı cenaze namazından sonra toprağa verildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-12 14:38:12

Karadağlı Boşnakların Lideri Rafet Husoviç toprağa verildi

Karadağlı Boşnakların lideri ve Boşnak Partisi'nin (BS) kurucusu Rafet Husoviç, memleketi Rojaye'de toprağa verildi.

Salı günü 57 yaşında vefat eden Husoviç'in cenazesi, önemli bir kısmı 2006 yılından itibaren liderliğini üstlendiği Boşnak Partisi'nin üyeleri olmak üzere binlerce vatandaş, çevre ülkelerden Boşnak toplumlarının temsilcileri ve Türkiye'den parlamenter ve yetkililer tarafından uğurlandı.

rafet

Cenaze namazını kıldıran Karadağ İslam Meşihatı Reisi Rifat Feyziç, Husoviç ile kadim bir dostlukları olduğunu ve Husoviç'in bir siyasetçi ve devlet adamı olarak her zaman Boşnak halkının birliği için çalıştığını söyledi. Bunun ardından Feyziç, Fecr suresinin 28. ayetini okudu; “Ey gönül huzuruna ermiş ruh! Sen Rabbinden razı, O senden razı olarak dön Rabbine! Sen de katıl has kullarımın içine, gir cennetime!”

cenazi1

Cenazenin ardından Twitter'da paylaştığı mesajda Feyziç, “Hayattayken de meydanı dolduruyordun, bugün hayatta değilken de yaptın. Allah'ın ismi hakkı için nasihatlerine uyulacağını umut ediyorum. Allah, asil ruhuna rahmet eylesin. Ey hakiki dost, kardeşim, mekanın cennet olsun!” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Taziye Mesajı

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği taziye mesajını okudu. Taziye mesajında Erdoğan, “Merhum Husoviç , ortak tarih ve kültürü paylaştığımız Karadağ ile aramızda nadide bir köprü olan Boşnak toplumunun hak ve özgürlükleri, refahı için verdiği hizmetler ve ayrıca Karadağ'ın bağımsızlığından bu yana uyum içindeki çok etnisiteli ve kültürlü yapısına ve ilerlemesine yaptığı katkılar ile değerli bir siyasetçi ve devlet adamı olarak her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. O'nun Türkiye ile Karadağ arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine verdiği katkıyı da her zaman minnetle hatırlayacağız” diye yazmıştı. Konuşmasında Büyükelçi Ozan, Boşnakların önümüdeki dönemde Husoviç'in en büyük mirası olan birlik ve dayanışmayı muhafaza edeceklerine inandığını söyledi.

cenaze2 "Merhum Husoviç, Türkiye'ye derin muhabbet besliyordu"

Rafet Husoviç, Boşnak siyasi partilerinin tek bir çatı altında birleşmeleri için mücadele ediyor, Karadağ'ın tüm vatandaşların eşit haklara sahip olduğu sivil bir devlet olması arayışıyla siyaset yapıyordu.

Boşnak Partisi'nin 26 Şubat 2006 tarihinde kuruluş kongresinde liderliğe seçilen Husoviç, Türkiye'ye beslediği derin muhabbetle de öne çıkıyordu.

karadagli-bosnaklarin-lideri-rafet-husovic-topraga-verildi-10746-3

Kaynak: Zambak.ba

Haber Ara